Vrhovni sud

Dijete pokušao natjerati na seksualni odnos, osuđen na dvije godine zatvora

Vrhovni sud Republike Srpske osudio je Mileta V. iz Kotor Varoša na dvije godine zatvora zbog pokušaja obljube 12-godišnje devojčice u oktobru 2018. godine.

Presuda je izrečena nakon što je sudsko vijeće potvrdilo prvostepenu presudu koju je, nakon ponovljenog postupka, izrekao Okružni sud u Banjaluci.

”Odbijene su kao neosnovane žalbe okružnog javnog tužioca u Banjaluci i branioca optuženog, te je potvrđena prvostena presuda”, rekla je sekretar Vrhovnog suda Republike Srpske Jelena Despotović.

Mile V. je 2019. godine bio osuđen na pet godina zatvora, ali je tu presudu Vrhovni sud ukinuo i postupak vratio na novo suđenje, kada mu je izrečena kazna od dvije godine.

U optužnici se navodilo da je Mile V. djevojčicu, koja mu je komšinica i koju je poznavao, presreo i pokušao je naterati na seksualni odnos. Djevojčicu je navodno vidio u društvu jednog momka i zaprijetio joj je da će to reći njenim roditeljima, ukoliko ne bude imala polni odnos s njim. Žrvti je rekao da ode kući da se okupa i da dođe u njegov apartman.

Kada je devojčica pokušala pobjeći, zgrabio ju je za rukav duksa i povukao prema sebi. Djevojčici je iz džepa ispao mobilni telefon koji se razbio, a ona se uhvatila za ogradu kako je napasnik ne bi dalje vukao. Međutim, optuženi joj je prišao s leđa, stavio joj ruke na tijelo i pokušao je poljubiti. Ona je to spriječila tako što je usta prekrila rukom.

Optuženi joj je ponovio da dođe kod njega u apartman, prijeteći da će svima pričati nešto ružno o njoj. Upozorio ju je i da nikome ne smije pričati o tome što se dogodilo. Djevojčica se potom uspjela oteti i pobjeći kući. Sve je ispričala roditeljima, koji su pedofila prijavili policiji, nakon čega je uhapšen. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.