Ubistvo i samoubistvo

Detalji zločina u Zagrebu, ubica žene hapšen zbog porodičnog nasilja

  • Izvor: Agencije
  • 05.09.2024. 22:18

Zagrebačka policija saopštila je da su danas oko 15 sati u stambenoj zgradi u naselju Sopot u Novom Zagrebu pronašli tijelo ženske osobe, a da je nedaleko od mjesta događaja u vozilu pronađeno tijelo muškarca.

Kako je policija tada navela, prema prvim informacijama, smrt je posljedica krivičnog d‌jela, odnosno da je u pitanju ubistvo i samoubistvo.

Hrvatski mediji objavili su detalje zločina koji se dogodio danas u zagrebačkom naselju Sopot.

Indeks prenosi da je 71-godišnjak je oko 15 sati stigao u Zemljakovu ulicu i uputio se pred zgradu u čijem je hodniku iz vatrenog oružja ubio 60-godišnju žensku osobu.

Ubio ženu pa presudio sebi u autu

Ubio ženu pa presudio sebi u autu

Uviđaj na dvije lokacije još traje, a policija je ogradila auto.

Reporter Dnevnika Nove TV saznao je da je riječ o porodičnom nasilju te je razgovarao sa stanovnicima Sopota. Prema riječima komšija, muškarac i žena su bivši supružnici.

Novinar je objavio da je policija prema muškarcu postupala 23. avgusta, kada su ga prijavili za porodično nasilje. Traženo je određivanje istražnog zatvora, ali sud mu je izrekao tek mjeru zabrane približavanja.

"Nemam uopšte riječi za to, uzmite da je neko moj, tvoj, vaš", rekao je jedan od građana.

"Naravno da je strašno, baš neugodan osjećaj jako", dodala je stanovnica Sopota.

Tragično okončana potraga za mladićem iz Banjaluke: Pronađeno Stefanovo tijelo

Tragično okončana potraga za mladićem iz Banjaluke: Pronađeno Stefanovo tijelo

"Navodno je muž ubio ženu, a ja je poznajem. I njega, ali nju više poznajem. Rastavljeni su bili oko 10 ili 15 godina", rekao je jedan muškarac.

Uviđajem bi se trebalo utvrditi šta je bilo okidač ovog zločina.

"Mislim da sam čula neki udarac, a možda je i bio pucanj, ali imala sam jako pojačanu televiziju pa ne mogu sa sigurnošću reći. Na kraju nije dugo prošlo da mi je policija zvonila na vrata i pitala me jesam li čula pucanj. Mislim da su zvonili svima u stubištu. Zamislite, ubojica je našu susjedu ubio ispred lifta i ostavio... Prestrašno i preužasno. Neko vrijeme već tog čovjeka, za kojeg pričaju po ulici da joj je presudio, nisam vid‌jela, a niti nju o njemu ništa pitala nisam jer nije niti pristojno. Ne znam niti jesu li bili u vezi ili samo prijatelji. Ona je bila divna osoba, ali kao da je proteklih mjeseci živjela u nekoj patnji te je d‌jelovala tužno", rekla je jedna komšinica iz zgrade za Jutarnji list.

Druga navodi da je muškarac došao nešto prije 15 sati autom pred zgradu i ušao unutra.

"Je li on nju dočekao na ulazu u zgradu ili dok je izlazila iz stana, ne znam. Šokirana sam. Njega duže nismo vid‌jeli, ali smo čuli da je 23. kolovoza već bio prijavljen za obiteljsko nasilje i da ga je upravo naša draga susjeda prijavila jer više s njime nije mogla od maltretiranja", ispričala je druga komšinica za Jutarnji.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: