Браћа Абазија

Детаљи пуцњаве у Сарајеву: Браћа испалила 11 метака, одређен им притвор

  • Извор: Аваз
  • 22.07.2024. 20:23

Кантонални суд у Сарајеву прихватио је приједлог Тужилаштва КС те одредио једномјесечни притвор браћи Алмедину и Сеаду Абазију, која су 18. јула у сарајевском насељу Шип ранили Алмедина Рамовића, потврђено је за „Аваз“.

За Абазије који се сумњиче за покушај убиства, притвор је предложен због опасности од бијега те бојазни да би боравком на слободи могли ометати истрагу, због опасности од понављања кривичног дјела, као и због узнемирења јавности.

Притвор је предложен и за Адису Салкић која је ухапшена због помагања Абазијима након почињеног кривичног дјела, а такође постоји опасност од бијега и ометања истраге.

Браћа Абази сумњиче се да су се 18. јула у 19:15 сати Голфом довезли у улицу Бранилаца Шипа знајући да се у једном угоститељском објекту налази Алмедин Рамовић с којим су били у сукобу.

У тренутку када је Рамовић кренуо према њиховом возилу, браћа су у његовом правцу испалила најмање 12 хитаца, након чега су побјегла с лица мјеста.

Три ране

Рањеном су у помоћ притекли грађани, након чега је превезен у КЦУС.

Алмедин Рамовић задобио је двије устријелне и једну простријелну рану у предјелу карлице, што су констатовали љекари Клинике за анестезију и реанимацију.

Због тешких повреда опасних по живот, исту ноћ је ради спашавања његовог живота подвргнут оперативном захвату. У стању је индуциране коме и животно је угрожен.

Адиса Салкић, која је у ванбрачној заједници са сином Сеада Абазија, аутомобилом BMW, ујутро, 19. јула, одвезла је браћу Абази ван Сарајева.

МУП КС одмах је расписао потрагу за њима, те су истог дана у 9:30 сати заустављени и ухапшени у Неуму.

Да би заметнули траг, а што ипак није успјело, браћа су предала свој мобител једном познанику да га однесе у Тузлу. Полиција је лоцирала мобител и пронашла познаника.

Појавио се снимак са мјеста пуцњаве у Сарајеву: Грађани помагали повријеђеном

Појавио се снимак са мјеста пуцњаве у Сарајеву: Грађани помагали повријеђеном

Могући мотив

Према незваничним информацијама, мотив покушаја убиства је сукоб Алмедина Рамовића и Сеада Абазија. Сеад је аутомобилом умало прегазио Рамовића и његову кћерку. Рамовић који никад није имао контакта с Абазијима, уплашен за своју кћеркицу, физички је напао Сеада који му је након тога пријетио да ће отићи по пиштољ и убити га.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Филм: Зваћу те По (12+)

    Филм: Зваћу те По (12+)

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    Серија: Црна Гуја (12+)

  • 22:55 Ноћни програм

    Ноћни програм