MUP KS

Detalji otmice u Sarajevu: Oteli zatvorenika koji je pušten iz zatvora

  • Извор: Агенције
  • 27.01.2023. 14:13

​Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji sa Policijskom upravom Istočno Sarajevo uhapsila je četiri lica koja se sumnjiče za otmicu muškarca iz Sarajeva, koji je juče pušten iz Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Sarajevo.

Kako pišu federalni mediji, policija je rasvijetlila otmicu Enisa Rezakovića koji je ranije privođen zbog droge.

"Rezakovića je ispred zatvora čekala žena E.R., ali su je pretekli otmičari. Enis nije daleko otišao, jer ga je jedan od otmičara prisilio da uđe u golf na obližnjem parkingu. Žena je počela da galami pokušavajući da zaustavi vozilo u kojeg su strpali Enisa, ali su je otmičari otjerali uz prijetnje. Ona je odmah pozvala policiju", pišu federalni mediji.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a KS, juče u prijepodnevnim satima, PU Centar je zaprimila prijavu da je istog dana na području opštine Centar, od strane NN lica izvršeno krivično djelo otmica na štetu E.R. iz Sarajeva, o čemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a KS, juče u prijepodnevnim satima, PU Centar je zaprimila prijavu da je istog dana na području opštine Centar, od strane NN lica izvršeno krivično djelo otmica na štetu a E.R. iz Sarajeva, o čemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS, došli su do saznanja o četiri muškarca koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem ovog djela, te su ih operativnim radom locirani na području Pala", navode iz MUP-a Kantona Sarajevo i dodaju da su u saradnji s pripadnicima PU Istočno Sarajevo uhapšeni J.B. (36), M.K (33), A.S. (47) i A.F. (36), svi iz Sarajeva.

"U četvrtak oko 23.50 časova, pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije KS su od kolega iz Pala preuzeli uhapšene zbog sumnje da su počinili krivično djelo otmica.

"Istodobno, policija je pronašla R.E. koji je saslušan u svojstvu svjedoka. Pod nadzorom postupajućeg tužioca, policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela", zaključuje se u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo.

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок