ПУ Добој

Дервенћанин исјекао гуме на 12 аутомобила, пронађен му експлозив

Славен Марић (40) из Луга код Дервенте ухапшен је због сумње да је исјекао гуме на 12 аутомобила који су били паркирани испред зграде у Дервенти.

Како сазнаје АТВ Марић је првобитно ухапшен због сумње да је из аутомобила у Дервенти украо дјечију сједалицу, ролере и одређене одјевне предмете. Убрзо је утврђено да се може довести у везу са оштећењем 12 возила. Засада није познато због чега је Марић исјекао гуме на возилима.

Из ПУ Добој је саопштено да је ухапшен С.М. због сумње да је починио кривична дјела крађа, оштећење туђе ствар и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

”За наведено лице постоји основ сумње да је 13. маја из возила, које је било паркирано у у Дервенти, украо одређене предмете. Такође сумња се да је у току ноћи 13. на 14. мај оштетио 12 путничких возила, која су била паркирана испред стамбене зграде у Дервенти”, саопштено је из ПУ Добој.

Додају да је по наредби суда извршен претрес објеката и возила које осумњичени користи и том приликом су пронађене ствари које су украдене из аутомобила, као и више ножева који су највјероватније кориштени у бушењу гума на возилима.

”Пронађен је и експлозив са са детонаторском капислом. Осумњичени ће, из извјештај о почињеним кривичним дјелима, бити предат у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Добоју”, наводе у полицији.


Пратите нас и путем Вибера