Црне тврдње адвоката о случају Данке Илић: Предмет је пао

  • Извор: Нова.рс
  • 04.06.2024. 21:42

Срђан Јанковић, један од осумњичених за убиство дјевојчице Данке Илић у Бањском пољу, саслушан је пред Вишим јавним тужилаштво у Зајечару и он је том приликом негирао да је уопште видио дјевојчицу кобног дана, а камоли је ударио колима.

Драгијевић није спорио чињеницу да је био у Бањском пољу, али је негирао је било какву везу са нестанком и убиством дјевојчице.

Познати адвокат Боривоје Боровић у разговору за "Нова.рс" указује да више не можемо говорити да је дијете убијено, као и да не види разлог да осумњичени буду процесуирани.

Јанковић је скоро два мјесеца ћутао и одбијао да говори, а прошле седмице је поручио преко свог адвоката да жели да изнесе своју одбрану.

Огласио се отац малене Данке Илић: Послао поруку убицама

Огласио се отац малене Данке Илић: Послао поруку убицама

"Осумњичени Јанковић је потврдио да је критичног дана био у Бањском пољу, објаснио је да је био на радном задатку са колегом Дејаном Драгијевић и којим су се путем кретали. Међутим, негирао да је видио дјевојчицу Данку Илић, као и то да је ударио службеним аутомобилом ЈКП Водовод којим је, како је и сам рекао, управљао. Након тога негирао је и кривично дјело које му се ставља на терет“, казао је неименовани извор поменутог портала наводно упознат са случајем.

"Све што сам раније  говорио се обистинило, много су се медијски експонирали, и тужилаштво и високи официри полиције, који су на тај начин жељели да глорификују свој рад који је на крају испао нула. Тијело није пронађено, а пошто су заплашили окривљеног од кога су очигледно изнудили изјаву у полицији, сада је човјек дочекао прилику. Ако је икада и признао, након убиства Драгијевићевог брата, он је одустао. Он је искористио прилику да пошто је био у полицијској станици сада тврди да му је ранија изјава изнуђена под тортуром. Када је чуо да му за тешко убиство пријети доживотни затвор, да то неће бити саобраћајка која је подношљива, онда имамо овај обрт“, наводи адвокат Боровић.

Према његовим ријечима, доказа више нема.

"Ми не можемо више да говоримо да је дијете убијено. Нема ниједне правне квалификације. Нема материјалних трагова и сматра се да је дијете нестало. Не видим разлог да они буду процесуирани. Суштински, овај предмет је апсолутно пао. Полиција се поприлично осрамотила што ни послије два мјесеца није пронашла тијело, а очигледно је да нису на вријеме предузели криминалистичке и форензичке радње. Тијело Данке Илић неће бити пронађено, истрага ће сваке секунде обуставити, а цијели случај ће бити претворен у фарсу“, оценио је Боровић.

Шокантан исказ осумњиченог за убиство Данке: Кола би била улубљена да је дијете ударено

Шокантан исказ осумњиченог за убиство Данке: Кола би била улубљена да је дијете ударено

Подсјетимо, Срђан Јанковић и Дејан Драгијевић су осумњичени да су у Бањском пољу службеним возилом ударили Данку Илић, да су дјевојчицу без свијести убацили у аутомобил и тијело одвезли на оближњу депонију. Како је раније званично саопштено, сумња се да се дјевојчица у једном тренутку пробудила у аутомобилу, а да су је они угушили и тијело однијели на сметљиште.

Неколико дана након злочина се Драгијевић, како се вјерује, вратио до депоније и уз помоћ брата Далибора и оца Радослава премјестио тијело на другу локацију, која је до данас непозната.

У међувремену су приведени и Далибор и Радослав, али је у просторијама полицијске станице Далибор преминуо, док је његов отац Радослав недавно пуштен из притвора јер више није било основа за његово задржавање.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.