Crne tvrdnje advokata o slučaju Danke Ilić: Predmet je pao

  • Izvor: Nova.rs
  • 04.06.2024. 21:42

Srđan Janković, jedan od osumnjičenih za ubistvo djevojčice Danke Ilić u Banjskom polju, saslušan je pred Višim javnim tužilaštvo u Zaječaru i on je tom prilikom negirao da je uopšte vidio djevojčicu kobnog dana, a kamoli je udario kolima.

Dragijević nije sporio činjenicu da je bio u Banjskom polju, ali je negirao je bilo kakvu vezu sa nestankom i ubistvom djevojčice.

Poznati advokat Borivoje Borović u razgovoru za "Nova.rs" ukazuje da više ne možemo govoriti da je dijete ubijeno, kao i da ne vidi razlog da osumnjičeni budu procesuirani.

Janković je skoro dva mjeseca ćutao i odbijao da govori, a prošle sedmice je poručio preko svog advokata da želi da iznese svoju odbranu.

Oglasio se otac malene Danke Ilić: Poslao poruku ubicama

Oglasio se otac malene Danke Ilić: Poslao poruku ubicama

"Osumnjičeni Janković je potvrdio da je kritičnog dana bio u Banjskom polju, objasnio je da je bio na radnom zadatku sa kolegom Dejanom Dragijević i kojim su se putem kretali. Međutim, negirao da je vidio djevojčicu Danku Ilić, kao i to da je udario službenim automobilom JKP Vodovod kojim je, kako je i sam rekao, upravljao. Nakon toga negirao je i krivično djelo koje mu se stavlja na teret“, kazao je neimenovani izvor pomenutog portala navodno upoznat sa slučajem.

"Sve što sam ranije  govorio se obistinilo, mnogo su se medijski eksponirali, i tužilaštvo i visoki oficiri policije, koji su na taj način željeli da glorifikuju svoj rad koji je na kraju ispao nula. Tijelo nije pronađeno, a pošto su zaplašili okrivljenog od koga su očigledno iznudili izjavu u policiji, sada je čovjek dočekao priliku. Ako je ikada i priznao, nakon ubistva Dragijevićevog brata, on je odustao. On je iskoristio priliku da pošto je bio u policijskoj stanici sada tvrdi da mu je ranija izjava iznuđena pod torturom. Kada je čuo da mu za teško ubistvo prijeti doživotni zatvor, da to neće biti saobraćajka koja je podnošljiva, onda imamo ovaj obrt“, navodi advokat Borović.

Prema njegovim riječima, dokaza više nema.

"Mi ne možemo više da govorimo da je dijete ubijeno. Nema nijedne pravne kvalifikacije. Nema materijalnih tragova i smatra se da je dijete nestalo. Ne vidim razlog da oni budu procesuirani. Suštinski, ovaj predmet je apsolutno pao. Policija se poprilično osramotila što ni poslije dva mjeseca nije pronašla tijelo, a očigledno je da nisu na vrijeme preduzeli kriminalističke i forenzičke radnje. Tijelo Danke Ilić neće biti pronađeno, istraga će svake sekunde obustaviti, a cijeli slučaj će biti pretvoren u farsu“, ocenio je Borović.

Šokantan iskaz osumnjičenog za ubistvo Danke: Kola bi bila ulubljena da je dijete udareno

Šokantan iskaz osumnjičenog za ubistvo Danke: Kola bi bila ulubljena da je dijete udareno

Podsjetimo, Srđan Janković i Dejan Dragijević su osumnjičeni da su u Banjskom polju službenim vozilom udarili Danku Ilić, da su djevojčicu bez svijesti ubacili u automobil i tijelo odvezli na obližnju deponiju. Kako je ranije zvanično saopšteno, sumnja se da se djevojčica u jednom trenutku probudila u automobilu, a da su je oni ugušili i tijelo odnijeli na smetljište.

Nekoliko dana nakon zločina se Dragijević, kako se vjeruje, vratio do deponije i uz pomoć brata Dalibora i oca Radoslava premjestio tijelo na drugu lokaciju, koja je do danas nepoznata.

U međuvremenu su privedeni i Dalibor i Radoslav, ali je u prostorijama policijske stanice Dalibor preminuo, dok je njegov otac Radoslav nedavno pušten iz pritvora jer više nije bilo osnova za njegovo zadržavanje.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:00 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina