Оптужница

Ћосо оптужен за прикривање луксузног ”мерцедеса”, вриједног 409.000 КМ

Основни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Милана Ћосе (55) из Земуна, Александра Марића из Пелагићева (47) и Томислава Тривића (50) из Бањалуке због прикривања луксузног аутомобила ”Mercedes AMG GT R Roadster”, који је украден у Загребу.

О каквом се аутомобилу ради најбоље свједочи чињеница да је компанија ”Mercedes” произвела свега 750 примјерака овог возила. Вриједност му је процијењена на 409.000 КМ, а украден је у фебруару прошле године из гараже загрепчанина Ж.Ц.

Оптужницом Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци Ћоси, Марићу и Тривићу на терет је стављено кривично дјело прикривање за које им пријети од једне до 10 година затвора.

ATV ekskluzivno saznaje: U Laktašima pronađen skupocjeni mercedes koji je ukraden u Zagrebu

ATV ekskluzivno saznaje: U Laktašima pronađen skupocjeni mercedes koji je ukraden u Zagrebu

У оптужници се наводи да је Ћосо возило скривао од 11. фебруара до 8. марта прошле године, када је и ухапшен заједно са саучесницима када су кренули да премјесте возило. 

”Ћосо је на неутврђен начин набавио ”Mercedes ”, власништво Ж.Ц. из Загреба, иако је знао да је то возило са оригиналним кључем украдено од стране непознатих лица из куће Ж.Ц. у Загребу. Након тога је, у намјери избјегавања полицијских контрола и система видео надзора и у циљу сигурног транспорта у Лакташе на воил поставио неприпадајуће регистарске ознаке Швајцарске”, наводи се у оптужници.

Osumnjičeni za krađu skupocjenog mercedesa predati Tužilaštvu

Osumnjičeni za krađu skupocjenog mercedesa predati Tužilaštvu

Возило је довезао испред свог мотела ”Паша” у Јакуповима код Лакташа, а потом се договорио са Тривићем да ”Mercedesa” одвезе и сакрије у гаражу куће његовом оца у Бошковићима код Лакташа. Возило су превезли тако што је Тривић са ”Голфом 8” као осигурач ишао испред ”Mercedesа”, којим је управљао Ћосо. Тривић је омогућио Ћоси да возило паркира у гаражу у Бошковићима, иако је знао да се ради о украденом аутомобилу.

Ћосо и Марић су 8. марта са аутомобилом ”BMW X3” дошли по возило како би га превезли на другу локацију. Марић је сјео за волан ”Mercedesa”, а Ћосо је ишао испред са "BMW-om” када их је полиција пресрела и ухапсила.

Иначе, Ћосо је и раније довођен у везу са аутомафијом, као и са паљевином доказана, односно зграде Основног суда у Бањалуци што му никада није доказано.

Пратите нас и путем Вибера