Marić i Ćoso

Osumnjičeni za krađu skupocjenog mercedesa predati Tužilaštvu

  • Извор: АТВ
  • 09.03.2023. 19:42

Aleksandar Marić i Milan Ćoso, osumnjičeni za krađu skupocjenog mercedesa, koji je danas pronađen u Laktašima, predati su u četvrtak uveče Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci.

Njih su danas uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a pored ukradenog mercedesa kod osumnjičenog dvojca, inače poznatih kradljivaca, pronađeno je i oduzeto vozilo BMW x5.

Mercedes, čija se vrijednost procjenjuje na više od 200.000 evra, ukraden je na području Zagreba u periodu između 11. i 21. februara ove godine, a vlasnik vozila je 81-godišnjak.

''Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Banjakuka su sinoć 08.03.2023. godine oko 21,00 časova u mjestu  Boškovići, opština Laktaši izvršili pretres navedenih lokacija i slobode lišili lica M.Ć. i A.M. Tom prilikom je osim ukradenog mercedesa privremeno oduzeto i vozilo BMW H5“, kazali su danas u MUP-u Srpske.

Marić i Ćosić su osumnjičeni za krivično djelo teška krađa, a sve aktivnosti se preduzimaju pod nadzorom Okružnog javog tužilaštva u Banjaluci.       

Kako je ATV ranije nezvanično objavio, ukradenim automobilom upravljao je Marić, dok se ispred njega cijelo vrijeme u drugom vozilu kretao Ćoso, kako kroz Hrvatsku, tako i BiH, sve do Laktaša koji su bili posljednja stanica.

Milan Ćoso stari je policijski znalac. On je jedan od najpoznatinijih kradljivaca luksuznih automobila na Balkanu decenijama unazad.

O njemu se dosta pisalo 2010. godine, kada je 3. novembra, zajedno sa kriminalnom grupom koju predvodi, bacio Molotovljeve koktele na zgradu banjalučkog Osnovnog suda, nakon čega je došlo do požara u sobi u kojoj je čuvano više stotina dokaza iz krivičnih predmeta.

Vatrena stihija tada je u nekoliko minuta "progutala" velike sume novca, odnosno kaucije za optužene, municiju, bombe i naoružanje, ali i druge materijalne dokaze koji su tek trebalo da budu predmet sudskih vještačenja.

Inače, ukradeni mercedes je jedan od ukupno 750 proizvedenih i vjerovatno jedini u Hrvatskoj.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм