ПУ Бањалука

Ћошабић поново ухапшен: Власницима возила причинио штету од 10.000 КМ

  • Извор: АТВ
  • 03.05.2024. 15:49

Фехко Ћошабић (39) ухапшен је због сумње да је из откључаних возила у Бањалуци крао вриједније ствари и новац, причинивши власницима штету од 9.800 КМ.

Ћошабићу је ово друго хапшење у свега неколико дана, будући да је 27. априла у Цазину затечен како вози ”бе-ем-ве”, вриједан 60.000 КМ, који је украден у Бањалуци.

У ПУ Бањалука наводе да је Ф.Ћ. сада ухапшени због сумње да је починио четири кривична дјела крађе.

”Наведено лице сумњичи се да је у периоду од 14. марта  до 2. маја у Бањалуци користио непажњу оштећених и улазило у њихова откључана возила, у којима је пронашао и украо лаптопе, мобилне телефоне, новчанике, новац и личне документе. Материјална штета причињена наведени кривичним дјелима износи око 9.800 КМ”, саопштено је из ПУ Бањалука.

Додају да су током криминалистичке обраде код осумњиченог пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела.

”У току је криминалистичка обрада Ф.Ћ, а све мјере и радње се предузимају под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука. Након комплетирања предмета Ф.Ћ. ће уз извјештај о почињеним кривичним дјелима бити спроведено у надлежност тужилаштва”, наводе у полицији.

Ћошабић је и раније долазио у сукоб са законом. У фебруару је хапшен због сумње да је у Бихаћу украо ”фиат” који је пронађен у Бањалуци. У новембру прошле године хапшен је због крађе новца из кладионице. Да му је крађа аута специјалност свједочи и чињеница да је 2011. године хапшен у Мркоњић Граду јер је тада затечен како вози ”опел” који је претходно украден у Цазину.


Пратите нас и путем Вибера