Подигнута оптужница

Брчанка помагала пријатељици: Извукла њеног познаника из стана, претукли га палицама и стрпали у гепек

  • Извор: Аваз
  • 28.09.2024. 16:31

Тужилаштво Брчко дистрикта подигло је оптужницу против М.С. која се терети да је по претходном договору помогла И.Р. да одузму слободу познанику Д.М.

Казала му да јој је супруг ухапшен

Догађај се десио у ноћи између 3. и 4. априла прошле године око поноћи у брчанском насељу Илићка. Након претходног договора са И.Р. да јој помогне и створи услове за противправно одузимање слободе њој добро познатог Д.М. дошла је до његовог стана у насељу Илићка.

Свјесна да ће њено даље смишљено и лажно поступање према Д.М. помоћи И.Р. у реализацији кривичног дјела, што је и хтјела, оштећеном Д.М. лажно је саопштила да је ухапшен њен супруг Б., те га замолила да изађе из свог стана и помогне јој да му однесе нешто од ствари.

Знала је да ће његовим изласком из стана омогућити особама које су у близини њене зграде са И.Р. спремни чекали да несметано дођу до Д.М. и да над њим учине кривично дјело.

Ударци палицама, рукама и ногама

Па када је Д.М. другарски прихватио да јој помогне, изашао је из стана и са њом кренуо према њеној згради. Ту су их по договору у Аудију чекали С.Т., А.Б. и И.Р. Они су по доласку Д.М. изашли из возила са капуљачама на глави, да би остали непрепознатљиви, а потом га, по смјерницама И.Р., бејзбол палицама, рукама и ногама, почели ударати по тијелу.

Премлаћивању је присуствовала и оптужена М.С., све до момената када Д.M. након задавања удараца стављају у гепек аута и одвозе према Беговачи, гдје су га наставили ударати.

"Тиме је М.С. помогла И.Р. и нападачима у извршењу кривичног дјела противправног одузимања слободе над Д.М.“, наведено је и оптужници Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:20 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.