Мигранти

Бјежећи од полиције кријумчари пробили рампу на граници између БиХ и Хрватске

  • Извор: АТВ
  • 05.09.2024. 13:49

Гранична полиција БиХ пронашла је двојицу кријумчара миграната, држављани Румуније и Авганистана, који су бјежећи од хрватске полиције аутомобилом пробили рампу на прелазу Округлица и незаконито ушли у БиХ.

У Граничној полицији наводе да је до пробијања рампе дошло на прелазном мјесту Округлица, које се налази између насеља Доњи Тишковац, у општини Босанско Грахово и Стрмиц, град Книн.

”Према информацији које су припадници Граничне полиције БиХ добили од колега из МУП-а Хрватске пронађени су мигранти у возилу и проведени у Полицијску станицу Книн, док су кријумчари, возач и сувозач побјегли у смјеру БиХ. Припадници ГП БиХ су приликом патроле и претраге терена пронашли двојицу страних држављана који су управљали наведеним возилом”, саопштила је Гранична полиција БиХ.

С обзиром на то да се ради о странцима који су незаконито прешли границу они су предати у надлежност МУП-а Хрватске.

”Уз сагласност Тужилаштва БиХ упућен је приједлог за протјеривање Теренском центру Службе за послове са странцима Ливно. Према скраћеном поступку реадмисије, држављани Румуније и Авганистана предани су полицијским службеницима ПС Книн, на прелазу Стрмица”, наводе у ГП БиХ.

Додају да је од почетка године забиљежено неколико случајева у којима су кријумчари возилима покушавали насилно да пријеђу границу, пробијањем рампи на прелазима угрожавајући не само властите животе, него и животе полицијских службеника.

”Уз континуирану сарадњу са сусједним земљама, заједничким патролама и размјеном информација, проводе се све мјере и радње с циљем сузбијања незаконитих прелазака државне границе и спречавања кријумчарења људи”, наводе у ГП БиХ.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: