Крађа идентитета

Држављанин Србије се 13 година крио с лажним идентитетом, притворен као НН особа

Зворничка полиција ухапсила је држављанина Србије који се 13 година скривао од истражних органа помоћу лажног идентитета, а јуче му је одређен и једномјесечни притвор!

Бјегунац је ухапшен 14. новембра када је покушао да покрене процедуру израде хитног пасоша у ПУ Зворник. Како сазнаје АТВ ради се о човјеку који се представља као Сенад Кујовић, а чији се стварни идентитет још провјерава, будући да се користио украденим именом.

”ПУ Зворник је у сарадњи са УКП МУП Републике Српске ухапсило мушкарца који је користио лични документ са измијењеним идентитетом и које је покушало да ступи у процедуру израде хитног пасоша. Наиме, лице се сумњичи да је извршило крађу идентитета на начин да је прибавило лична документа на име другог лица”, наводе у ПУ Зворник.

Додају да се оперативним радом дошло до сазнања да се ради о криминалцу, држављанину Србије, за којим је 2010. године расписана међународна потјерница због кривичних дјела организовани криминал у вези са трговином дроге.

”Поступак утврђивања стварног идентитета је у току. Након криминалистичке обраде осумњичени, који се представља као С.К. из Србије, предат је у надлежност тужилаштва уз извјештај о почињеним кривичним дјелима”, саопштено је из ПУ Зворник.

На приједлог тужилаштва Сенаду Кујовићу је рјешењем Основног суда у Зворнику одређен једномјесечни притвор, али се његов стварни иденитет још утврђује.

Окружно јавно тужилаштво Бијељина саопштило је да је притвор тражило за ”осумњиченог неутврђеног идентитета, који се представља као С.К.”.

”Лице је осумњичено да је почетком 2023. године прибавио лажна документа под идентитетом алијас С.Б., те тако починио кривично дјело фалсификовање исправе и навођење на овјеравање неистинитог садржаја. Притвор је предложен због бојазни да би пуштањем на слободу исти могао побјећи, али и поновити кривично дјело”, саопштило је Тужилаштво.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм