Krađa identiteta

Državljanin Srbije se 13 godina krio s lažnim identitetom, pritvoren kao NN osoba

Zvornička policija uhapsila je državljanina Srbije koji se 13 godina skrivao od istražnih organa pomoću lažnog identiteta, a juče mu je određen i jednomjesečni pritvor!

Bjegunac je uhapšen 14. novembra kada je pokušao da pokrene proceduru izrade hitnog pasoša u PU Zvornik. Kako saznaje ATV radi se o čovjeku koji se predstavlja kao Senad Kujović, a čiji se stvarni identitet još provjerava, budući da se koristio ukradenim imenom.

”PU Zvornik je u saradnji sa UKP MUP Republike Srpske uhapsilo muškarca koji je koristio lični dokument sa izmijenjenim identitetom i koje je pokušalo da stupi u proceduru izrade hitnog pasoša. Naime, lice se sumnjiči da je izvršilo krađu identiteta na način da je pribavilo lična dokumenta na ime drugog lica”, navode u PU Zvornik.

Dodaju da se operativnim radom došlo do saznanja da se radi o kriminalcu, državljaninu Srbije, za kojim je 2010. godine raspisana međunarodna potjernica zbog krivičnih djela organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge.

”Postupak utvrđivanja stvarnog identiteta je u toku. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni, koji se predstavlja kao S.K. iz Srbije, predat je u nadležnost tužilaštva uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima”, saopšteno je iz PU Zvornik.

Na prijedlog tužilaštva Senadu Kujoviću je rješenjem Osnovnog suda u Zvorniku određen jednomjesečni pritvor, ali se njegov stvarni idenitet još utvrđuje.

Okružno javno tužilaštvo Bijeljina saopštilo je da je pritvor tražilo za ”osumnjičenog neutvrđenog identiteta, koji se predstavlja kao S.K.”.

”Lice je osumnjičeno da je početkom 2023. godine pribavio lažna dokumenta pod identitetom alijas S.B., te tako počinio krivično djelo falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. Pritvor je predložen zbog bojazni da bi puštanjem na slobodu isti mogao pobjeći, ali i ponoviti krivično djelo”, saopštilo je Tužilaštvo.

Pratite nas i putem Vibera