Окружни суд Бањалука

Бивши директор ШГ ”Борја” ослобођен оптужбе за примање мита

Ненад Душанић (65), некадашњи директор Шумског газдинства ”Борја”, ослобођен је у Окружном суду у Бањалуци оптужбе за примања мита у износу од 5.000 КМ.

Републичко јавно тужилаштво Душанићу је на терет ставило да је од маја до 6. јула 2023. године од директора фирме “Елград” Ђорђа Гајић, као извршиоца радова на поправци и одржавању шумских камионских путева на подручју ШГ "Борја" вриједних 6.440 КМ, захтијевао и примио 5.000 КМ у вези са реализацијом уговорних обавеза. 

”Неутврђеног датума средином маја 2023. године у службеним просторијама Шумског газдинства “Борја” састао се са Гајићем и предочио му лист папира на којем се налазио списак радова. На питање Гајића на шта се односи ставка од 5.000 КМ одговорио је – “То ћеш мени донијети“, писало је у оптужници.

Наводило се да је, након што је ШГ „Борја“ привредном друштву измирило обавезе у вези радова, више пута са свог телефонског броја позивао Гајића и захтијевао да му преда 5.000 КМ.

“Након тога се 6. јула 2023. године око 15.05 часова у службеним просторијама Шумског газдинства “Борја“ Теслић састао са Гајћем и од њега у бијелој коверти примио износ од 5.000 КМ у претходно припремљеним новчаницама, обиљеженим по апоенима и серијским бројевима, а потом захтијевао да му до 13. јула исте године донесе још 5.000 КМ, након чега је ухапшен”, истакнуто је у оптужници.

Судија Синиша Марковић је кратко образложио да се из доказа није могло ван разумне сумње утврдити да је дјело почињено на описани начин.

Нагласио је да није, у оригиналу, прибављен спорни лист папира са списком радова него је само достављена копија, као и да се у доказима о посебним истражним радњама не наводи примање мита.

Пресуда није правоснажна и дозвољена је жалба Врховном суду Републике Српске.

Након пресуде одбрана је навела да је очекивала овакав исход, док је тужилаштво најавило да ће се жалити .

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.