Okružni sud Banjaluka

Bivši direktor ŠG ”Borja” oslobođen optužbe za primanje mita

Nenad Dušanić (65), nekadašnji direktor Šumskog gazdinstva ”Borja”, oslobođen je u Okružnom sudu u Banjaluci optužbe za primanja mita u iznosu od 5.000 KM.

Republičko javno tužilaštvo Dušaniću je na teret stavilo da je od maja do 6. jula 2023. godine od direktora firme “Еlgrad” Đorđa Gajić, kao izvršioca radova na popravci i održavanju šumskih kamionskih puteva na području ŠG "Borja" vrijednih 6.440 KM, zahtijevao i primio 5.000 KM u vezi sa realizacijom ugovornih obaveza. 

”Neutvrđenog datuma sredinom maja 2023. godine u službenim prostorijama Šumskog gazdinstva “Borja” sastao se sa Gajićem i predočio mu list papira na kojem se nalazio spisak radova. Na pitanje Gajića na šta se odnosi stavka od 5.000 KM odgovorio je – “To ćeš meni donijeti“, pisalo je u optužnici.

Navodilo se da je, nakon što je ŠG „Borja“ privrednom društvu izmirilo obaveze u vezi radova, više puta sa svog telefonskog broja pozivao Gajića i zahtijevao da mu preda 5.000 KM.

“Nakon toga se 6. jula 2023. godine oko 15.05 časova u službenim prostorijama Šumskog gazdinstva “Borja“ Teslić sastao sa Gajćem i od njega u bijeloj koverti primio iznos od 5.000 KM u prethodno pripremljenim novčanicama, obilježenim po apoenima i serijskim brojevima, a potom zahtijevao da mu do 13. jula iste godine donese još 5.000 KM, nakon čega je uhapšen”, istaknuto je u optužnici.

Sudija Siniša Marković je kratko obrazložio da se iz dokaza nije moglo van razumne sumnje utvrditi da je djelo počinjeno na opisani način.

Naglasio je da nije, u originalu, pribavljen sporni list papira sa spiskom radova nego je samo dostavljena kopija, kao i da se u dokazima o posebnim istražnim radnjama ne navodi primanje mita.

Presuda nije pravosnažna i dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Nakon presude odbrana je navela da je očekivala ovakav ishod, dok je tužilaštvo najavilo da će se žaliti .

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.