Имала је мјесец дана

Беба преминула у Брчком, мајка тврди да је вакцина узрок смрти

  • Извор: Агенције
  • 16.01.2024. 16:44

Беба од мјесец дана преминула је у Брчком, а мајка тврди да је умрла након што је примила вакцину, док из Здравственог центра Брчко негирају.

Из Јавне здравствене установе Здравствени центар Брчко за Фактор су казали да су “12. јануара у службу хитне медицинске помоћи Дома здравља ЈЗУ Здравствени центар Брчко родитељи донијели дојенче над којим је медицински тим одмах започео пружање хитне медицинске помоћи”. Но нису потврдили да је узрок смрти вакцина.

"Дојенче је возилом Хитне помоћи у пратњи доктора транспортовано до болнице, на Одјељење педијатрије гдје су промптно спроведене адекватне мјере кардио-пулмоналне реанимације од дежурног педијатра и медицинског тима са Одјељења интензивне његе и анестезије. Нажалост, све наведене мјере нису дале жељени резултат у смислу успостављања кардио-пулмоналне функције, те је смрт дојенчета констатована у 07.46 сати. Родитељима је дата препорука за извршење обдукције, као јединог начина за утврђивање тачног узрока смрти, коју су родитељи одбили. Дојенче је редовно вакцинисано према утврђеном календару вакцинације, посљедњи пут 9. јануара 2024. године, а било какве нежељене реакције на вакцину нису пријављене", истакли су у саопштењу које је потписао директор ЈЗУ Здравственог центра Брчко Емир Османовић.

Мајка четворо дјеце изненада преминула

Мајка четворо дјеце изненада преминула

О смрти дојенчета, како преноси портал Отисак, огласила се његова мајка на друштвеној мрежи "Фејсбук".

"Моје дијете је након примљене вакцине преминуло! Због немарности докторице Дома здравља која није реаговала ни на то што дијете нема килажу нити га је детаљно прегледала. Моје дијете је нажалост постало анђео", написала је мајка преминулог дјетета, која је објаснила да је ријеч о вакцини која се даје бебама које су напуниле мјесец дана живота – преноси Отисак.

"Полиција нема запримљену пријаву о овом случају. Полиција је информацију о томе пронашла на порталу. Одмах након тога подузела је све мјере из своје надлежности на утврђивање свих околности под којима се догађај десио", рекла је за Фактор Џевида Хукичевић, стручни референт за односе с јавношћу Полиције Брчко Дистрикта.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)