Неочекивани обрт

Авганистанац признао да је у БиХ убио за новац

  • Извор: Независне
  • 27.09.2024. 22:54

Суђење 28-годишњем држављанину Авганистана данас је добило неочекивани обрт када је, говорећи о свом животу, пред судијом признао да је прелазећи Балканску руту у Босни и Херцеговини убио човјека и то за новац.

Наиме, данас је одржано рочиште Авганистанцу којем тренутно суде због напада на свог цимера у стану у њемачком Ернствејлеру, када је он, случајно или не, признао далеко теже кривично д‌јело – убиство у БиХ.

"Никада нисам ишао у школу, нити сам похађао било шта. Авганистан сам напустио прије шест година и толико траје моје путовање до Њемачке. Свих ових година сам ишао Балканском рутом преко Ирана, Турске, Грчке, БиХ, Италије, Швајцарске и Француске. Током свих ових година бавио сам се разним пословима, чак сам радио и за људе са “оне стране закона”. У Босни и Херцеговини сам убио човјека због новца, јер ми је требао новац да наставим даље", рекао је он пред судијом.

Говорећи о свом животу у Њемачкој, каже да је ту тек неколико мјесеци, а вријеме је углавном проводио “пушећи хашиш и ходајући по граду”.

Иначе, њему се тренутно суди због покушаја убиства цимера, сународника из Авганистана, којег је избо ножем четири пута. До сукоба је највјероватније дошло због пушења у стану. Жртва напада се, у међувремену, опоравила.

О судбини 28-годишњег Авганистанц одлучиће Регионални суд у Цвајбрикену, а до пресуде, он остаје у притвору.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: