АТВ сазнаје: Рајко Павић ухапшен због саучесништва у отмици

Рајко Павић из Бањалуке ухапшен је због сумње да се може довести у везу са случајем отмице Халида Н. за коју је осумњичен Ненад Радинковић из Лакташа!

Како сазнаје АТВ Павић је осумњичен за саучесништво у отмици, односно за подизање новца који је Радинковић у криптовалути наплатио од жртвиног брата. Иначе, Павић се и раније доводио у везу са више тешких кривичних дјела.

Павић ће током дана бити спроведен у Републичко јавно тужилаштво Републике Српске гдје ће га испитати предметни тужилац, који ће донијети одлуку о евентуалном приједлогу за притвор.

На приједлог тужилаштва Окружни суд у Бањалуци раније је одредио једномјесечни притвор Ненаду Радинковићу због сумње да је починио кривично дјело отмице и недозвољено посједовање оружја.

Подсјетимо, Халид Н. је отет 15. маја ове године и одведен је на непознату локацију, на којој је био везан и изложен батинању и малтретирању.

”Осумњичени је, уз пријетњу по живот и тијело, захтијевао исплату у износу од 500.000 евра за његову слободу. Новац је тражио у крипто валути. Првобитно тражени новчани износ је смањио на 250.000 евра, па потом на 50.000 евра. Посредством брата жртве примио је 42.000 евра у крипто валути, те 5.000 евра у кешу посредством трећег лица из Бањалуке”, саопштило је раније Републичко јавно тужилаштво Српске.

Радинковић је широј јавности познат по саобраћајној несрећи у којој је погинуо Никола Ђуровић из Бањалуке. Због те несреће Радинковић је осуђен на четири године затвора. Послије пресуде је побјегао у Француску гдје је хапшен 2013. године због кријумчарења веће количине оружја. Због тога случаја је осуђен на осам година затвора. Будући да се није појавио на издржавању казне за саобраћајну несрећу за њим је била расписана потјерница по којој је 2018. године ухапшен у Бриселу и изручен у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина