Наркобос

АТВ открива коме су заплијењена возила вриједна скоро 200.000 КМ

  • Извор: АТВ
  • 13.09.2024. 10:47

Федерална агенција за управљање одузетом имовином привремено је одузела два возила за које постоје основе сумње да су незаконито стечена, а ријеч је о аутомобилима марке ауди А3 и порше панамера.

АТВ незванично сазнаје да су возила, вриједна скоро 200.000 КМ, одузета од 38-годишњег наркобоса Дине Музаферовића Цезара, који је осуђен на четири године затвора у Италији.

Музаферовићу је и раније плијењена имовина. Према наредби суда тада су му у Великој Кладуши заплијењене двије куће, скупоцјени сатови и накит.

Дино Музферовић је обухваћен акцијом "Балкански картел", која је реализована прошле године на подручју седам држава и то Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, Холандије, Италије, Белгије и Њемачке. Акцијом је обухваћено 37 осумњичених, а као вођа криминалне групе означен је управо Дино Музаферовић из Велике Кладуше, који је служио четворогодишњу казну затвора у Италији, након што је тој земљи изручен из Њемачке.

Европол је тада саопштио да је ова, веома насилна криминална група, била умијешана у кријумчарење великих количина дроге и ватреног оружја у Европи. Акцијом је руковођено из Загреба, а МУП Хрватске је објавио да је група располагала са најмање 23 килограма кокаина, 86 кг хероина, 120 кг конопље и 100 кг смоле конопље - укупне вриједности од најмање 3.456.000 евра, те 11 пиштоља, једном аутоматском пушком, 6.000 пиштољских метака и 20 кг експлозива.

Пратите нас и путем Вибера