Narkobos

ATV otkriva kome su zaplijenjena vozila vrijedna skoro 200.000 KM

  • Izvor: ATV
  • 13.09.2024. 10:47

Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom privremeno je oduzela dva vozila za koje postoje osnove sumnje da su nezakonito stečena, a riječ je o automobilima marke audi A3 i porše panamera.

ATV nezvanično saznaje da su vozila, vrijedna skoro 200.000 KM, oduzeta od 38-godišnjeg narkobosa Dine Muzaferovića Cezara, koji je osuđen na četiri godine zatvora u Italiji.

Muzaferoviću je i ranije plijenjena imovina. Prema naredbi suda tada su mu u Velikoj Kladuši zaplijenjene dvije kuće, skupocjeni satovi i nakit.

Dino Muzferović je obuhvaćen akcijom "Balkanski kartel", koja je realizovana prošle godine na području sedam država i to Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Holandije, Italije, Belgije i Njemačke. Akcijom je obuhvaćeno 37 osumnjičenih, a kao vođa kriminalne grupe označen je upravo Dino Muzaferović iz Velike Kladuše, koji je služio četvorogodišnju kaznu zatvora u Italiji, nakon što je toj zemlji izručen iz Njemačke.

Еvropol je tada saopštio da je ova, veoma nasilna kriminalna grupa, bila umiješana u krijumčarenje velikih količina droge i vatrenog oružja u Еvropi. Akcijom je rukovođeno iz Zagreba, a MUP Hrvatske je objavio da je grupa raspolagala sa najmanje 23 kilograma kokaina, 86 kg heroina, 120 kg konoplje i 100 kg smole konoplje - ukupne vrijednosti od najmanje 3.456.000 evra, te 11 pištolja, jednom automatskom puškom, 6.000 pištoljskih metaka i 20 kg eksploziva.

Pratite nas i putem Vibera