Бањалука

Аркан и Копрановић крали стоку: АТВ доноси детаље акције Сточар

Ранко Марјановић (39) звани Аркан и Раденко Копрановић (50) обојица из Бањалуке ухапшени су у акцији ”Сточар” због сумње да су крали ситну стоку и друге вриједне предмете на сеоским имањима, сазнаје АТВ.

Ради се о вишеструким преступницима који су раније осуђивани због више кривичних дјела, а Марјановић је одлежао и девет година због убиства.

У ПУ Бањалука наводе да су они осумњичени да су од 20. маја до 13. јуна ове године на подручју Бањалуке, Приједора и Мркоњић Града починили више крађа у којима су оштећенима причинили штету од око 5.000 КМ.

Гдје су кандидати Јелене Тривић?

Гдје су кандидати Јелене Тривић?

У оквиру акције извршен је претрес куће, помоћних објеката и покретних ствари које користи Копрановић и том приликом је пронађено неколико грла стоке.

”У претресу је пронађено теле и јагњад, грађевинска машина, грађа и цемент, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела”, наводе у полицији.

Копрановић је у више наврата хапшен и осуђиван због шумских крађа, угрожавања сигурности, крађе стоке и других кривичних дјела, те због куповине стоке фалсификованим новцем. Хапшен је у акцијама ”Пастир” и ”Лугер”, као и због учешћа у тучама, а тренутно су против њега активна три кривична поступка.

Српску свјесно закидају за милионе

Српску свјесно закидају за милионе

Марјановић је такође познат као вишеструки преступник. У априлу 2006. године осуђен је на девет година затвора због убиства комшије Стојана Милаковића (55), кога је 24 пута избо ножем по грудима, трбуху и рукама. Злочин се догодио на сеоском путу у Кмећанима, а мотив је било користољубље јер је Марјановић жртви из џепа украо 54 марке. Уз казну затвора тада му је изречена и мера обавезног психијатријског лечења. У жижу јавности доспио је и у марту 2017. године када је пијан скочио у празан базен и задобио тешке повреде главе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.