У јуну ове године

Андрић оптужен за брутално убиство Черкезовића код Брчког

  • Извор: АТВ
  • 20.12.2023. 13:44

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужницу против Мирка Андрића (50) због сумње да је 20. јуна ове године у Горњем Зовику, код Брчког, убио Ловру Черкезовића.

Пред брчанским Основним судом, који је у цијелости потврдио оптужницу, он је оптужен да је у близини планинарског дома Св. Бернард, у неурачунљивом стању, нанио жртви више тешких повреда усљед којих је преминула.

Kако се наводи у оптужници, након што су се уз конзумирање алкохолних пића дружили у кући жртве, у сусједном насељу Боће, њих двојица су Ловриним аутомобилом дошли до Бунарића, а у току вожње дошло је до вербалне препирке и скретања на шумски пут у близини планинског дома Свети Бернард. 

Detalji brutalnog ubistva kod Brčkog: Ubica žrtvu uhvatio za vrat i lupao mu glavu od zemlju

Detalji brutalnog ubistva kod Brčkog: Ubica žrtvu uhvatio za vrat i lupao mu glavu od zemlju

"Сумња се да је, пошто су изашли из возила, Андрић узео подесан тврди предмет и снажно ударио Ловру у предјелу доњег дијела леђа, због чега је Ловро пао на земљу, па док је оштећени лежао на леђима, ухватио га објема рукама за врат оштетивши му функцију дисања. Потом га је подигао и бацио на земљу тако да је жртва врхом тјемена главе пала на шумско тло, при чему је дошло до оштећења мождине, а затим до смрти жртве“, наводи се у оптужници.

Према истој оптужници, Андрић је након тога беживотно тијело трактором одвезао у шуму удаљену око 1.300 метара, гдје је неколико дана касније, 24. јуна, пронађено.

Истог дана, 24. јуна, Андрић је ухапшен, а да би се осигурало успјешно вођење кривичног поступка, одмах пошто је приведен и саслушан, Тужилаштво је предложило суду да му одреди притвор. Прихвативши тужилачки приједлог, суд је Андрићу изрекао ову мјеру, при чијем је извршењу из притворске јединице убрзо пребачен у Завод за форензичку психијатрију ˝Соколац˝. 

Oglasilo se Tužilaštvo o pronađenom tijelu: Muškarac ubijen

Oglasilo se Tužilaštvo o pronađenom tijelu: Muškarac ubijen

У међувремену, Тужилаштво је у сарадњи с Полицијом Брчко дистрикта БиХ интензивирало провођење истраге, окончавши је 11. децембра подизањем оптужнице којом га терети да је у неурачунљивом стању починио противправно дјело убиства (из члана 163 став 1 Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ). 

Пошто је у цијелости потврдио оптужницу, суд је за 21. децембар заказао рочиште за продужење притвора у овом предмету, након чега ће се према оптуженом наставити провођење посебног кривичног поступка. Наиме, за ово убиство Андрић је оптужен као лице са заосталим душевним развојем, хроничним алкохолизмом са органским промјенама и акутном алкохолисаношћу, усљед чега је био у стању неурачунљивости, када није могао да схвати значај свог дјела и да управља поступцима.  


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм