Трговина оружјем

Акција ”Уно”: У претресима откривен експлозив, бомбе и пушке

Полицијски службеници МУП-а Републике Српске у акцији ”Уно” пронашли су и заплијенили већу количину оружја и експлозива.

Акцију су спровели полицијски службеници Управе за борбу против тероризма и екстремизма МУП-а Републике Српске на подручју Градишке, Новог Града и Козарске Дубице.

Акцијом је обухваћено шест особа које су осумњичене да су починиле кривично дјело недозвољене производње и промет оружја или експлозивних материја.

Како сазнаје АТВ претресена је имовина коју користе Драгослав С. (51) из Костајнице, Драган С. (35), Душкo Ч. (40), Мијомир В. (50) из Козарске Дубице, Драган Т. (50) и Зоран К. (53) из Градишке. Акција има међународни карактер будући да је неколицима осумњичених довођена у везу и са кријумчарењем оружја у Шведску.

”По наредби судова извршени су претреси станова, покретних ствари и других просторија на седам локација. У претресима су пронађен и одузете двије аутоматске пушке М70, полуаутоматска пушка М59/66, четири преправљене пушке (кратеж), једна пушка М-48, једна малокалибарска пушка, двије зоље, осам ручних бомби, 1,5 kg експлозива, два пиштоља, већа количина муниције различитог калибра и мобилни телефони”, саопштио је МУП Српске.

Додају да ће након документовања и комплетирања предмета надлежним тужилаштвима бити достављени извјештаји о извршеним кривичним дјелима.


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (Р) (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (р)

  • 17:50 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.