Trgovina oružjem

Akcija ”Uno”: U pretresima otkriven eksploziv, bombe i puške

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske u akciji ”Uno” pronašli su i zaplijenili veću količinu oružja i eksploziva.

Akciju su sproveli policijski službenici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a Republike Srpske na području Gradiške, Novog Grada i Kozarske Dubice.

Akcijom je obuhvaćeno šest osoba koje su osumnjičene da su počinile krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Kako saznaje ATV pretresena je imovina koju koriste Dragoslav S. (51) iz Kostajnice, Dragan S. (35), Duško Č. (40), Mijomir V. (50) iz Kozarske Dubice, Dragan T. (50) i Zoran K. (53) iz Gradiške. Akcija ima međunarodni karakter budući da je nekolicima osumnjičenih dovođena u vezu i sa krijumčarenjem oružja u Švedsku.

”Po naredbi sudova izvršeni su pretresi stanova, pokretnih stvari i drugih prostorija na sedam lokacija. U pretresima su pronađen i oduzete dvije automatske puške M70, poluautomatska puška M59/66, četiri prepravljene puške (kratež), jedna puška M-48, jedna malokalibarska puška, dvije zolje, osam ručnih bombi, 1,5 kg eksploziva, dva pištolja, veća količina municije različitog kalibra i mobilni telefoni”, saopštio je MUP Srpske.

Dodaju da će nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta nadležnim tužilaštvima biti dostavljeni izvještaji o izvršenim krivičnim djelima.


Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Film (R)

    '' Film (R)

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Tajne muzeja

    'Tajne muzeja

  • 17:00 Serija: Preko Atlantika (R) (12+)

    ''Serija: Preko Atlantika (12+) (r)

  • 17:50 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.