Привредни криминал

Акција ”Коп”: Ухапшен блиски сарадник Рајка Дукића

  • Извор: АТВ
  • 03.10.2024. 15:32

Славиша Јурошевић, који важи за блиског сарадника некадашњег првог човјека ”Боксита” из Милића Рајка Дукића, ухапшен је у акцији ”Коп” због сумње да је починио више кривичних дјела привредног криминала ”тешких” око 2,9 милиона марака, сазнаје АТВ.

Као што је АТВ писао истрага се, између осталог, односи на промет пулцевима, односно дрвеним подупирачима, које је Компанија ”Боксит” из Милића откупљивала од физичких лица.

Из ПУ Зворник је саопштено да је акција ”Коп” реализована јутрос у под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бијељини и Источном Сарајеву и по налогу судова у Сребреници и Власеници.

Пред одлазак из ”Боксита” Рајко Дукић утростручио промет са компанијом свог сина

Пред одлазак из ”Боксита” Рајко Дукић утростручио промет са компанијом свог сина

”У оквиру акције ухапшен је С.Ј. из Милића који ће након криминалистичке обраде бити предат у надлежност Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево на даље поступање”, саопштено је из ПУ Зворник.

У саопштењу се наводи да је акција ”Коп” усмјерена на документовање кривичних дјела утаја пореза и доприноса, неовлаштено бављење одређеним занимањем, повреда обавезе вођења трговачких и пословних књига и састављања финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавање, злоупотреба положаја одговорног лица, незаконито поступање у привредном пословању и оштећење повјерилаца.

Рајко Дукић под истрагом због сумње у вишемилионске утаје

Рајко Дукић под истрагом због сумње у вишемилионске утаје

”Током акције извршени су претреси на три локације на подручју Братунца и Милића приликом чега су пронађени и одузети предмети који могу послужити као докази у кривичном поступку против више физичких лица осумњичених за наведена кривична дјела”, наводе у ПУ Зворник.

Додају да, под надзором тужилаштва, полиција наставља истрагу на документовању наведених дјела, те откривању нових осумњичених.

Подсјетимо, Јурошевић је један од оптужених за премлаћивање Слободана Васиљевића који је некада радио у обезбеђењеу ТЕ ”Угљевик” и био је жесток критичар Рајка Дукића и Компаније ”Боксит” из Милића. 

Укинута пресуда за брутално премлаћивање Слободана Васиљевића!

Укинута пресуда за брутално премлаћивање Слободана Васиљевића!


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    'Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    'Страначка хроника

  • 21:40 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.