СИПА

Акција ”Исток Тигрис”: Кријумчарењем миграната остварили вишемилионску корист

  • Извор: АТВ
  • 22.05.2024. 14:26

Држављанин Холандије, поријеклом из Ирака, ухапшен је у акцији ”Исток Тигрис” због сумње да је био члан организоване криминалне групе осумњичене за кријумчарење више од 1.500 миграната кроз БиХ у Европску унију.

Акцију су, по налогу Тужилаштва БиХ, спровели полицијски службеници СИПА, а осумњиченом се на терет ставља да је починио кривична дјела организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната и кријумчарење људи.

”Ухапшена особа се сумњичи да је био члан групе за организовани криминал, која је дјеловала на подручју Ирака, Јордана, Турске, БиХ и других земаља Европске уније. Група је током 2022. године прокријумчарила више од 1.500 држављана Ирака кроз територију БиХ у земље Европске уније на основу чега су остварили вишемилионску корист”, саопштила је СИПА.

Додају да ће након криминалистичке обраде ухапшени Холанђанин бити предат Тужилаштву БиХ на даље поступање.

”Извршено је и привремено одузимање предмета који могу послужити као доказ у кривичном поступку”, наводе у СИПА.

Додају да се настављају активности на докуменовању кривичних дјела које се проводе у сарадњи са  Европолом, те полицијским агенцијама Хрватске, Словеније, Њемачке, Велике Британије и другиих.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм