Начелник ПУ Бањалука

Вукелић о акцији ''Ескадрон'': Заплијењен кокаин и марихуана, рањен припадник САЈ-а

У акцији ”Ескадрон” ухапшено је 19 особа из Бањалуке, а укупно је заплијењено око 900 грама бијелог прашка налик кокаину, око 1,1 килограм марихуане и 35.000 КМ, рекао је начелник ПУ Бањалука Ђурица Вукелић.

Према његови ријечима у акцији су ухапшени В.М., Б.Ђ., А.Ћ., Д.П., М.Л., Г.С., С.С., М.Ћ., В.М. М.Т., М.Б., Д.Ј., Д.П., А.Р., Б.М., А.П., З.В., З.Б. и М.Р. сви из Бањалуке.

Он каже да је у акцији учествовало 170 полицајаца те да је у реализацији акцији рањен један припадник Специјалне антитерористичке јединице.

”Једно лице је у правцу полицијских службеника пустило пса расе ‘кане корзо’, те су припадници полиције у самоодбрани употријебили оружје и пуцали. Дошло је до рикошета и фрагменти зрна су га погодили у пету десне ноге. Њему је указана љекарска помоћ и ради се о лакшим тјелесним повредама”, рекао је Вукелић на конференцији за новинаре.

Појаснио је да је акција мјесецима вођена у сарадњи са Окружним јавним тужилаштвом у Бањалуци, те да су по наредби суда данас извршени претреси на више локација.

”Ухапшено је 19 особа, једна се налази у притвору, док се за двије особе трага. Током акције укупно је заплијењено око 900 грама бијелог прашка налик кокаину, око 1,1 килограм марихуане и 35.000 КМ. Такође пронађена је и одузета опрема за паковање, више дигиталних вага, мобилних телефона и других предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку”, рекао је Ђурица.

Он каже да су већина ухапшених полицији позната од раније као повратници у вршењу кривичних дјела. Није могао да се изјасни колико особа ће бити предато у надлежност тужилаштва, наводећи да ће то одлучити предметни тужилац, као и коначну квалификацију кривичног дјела.

”Од јануара до априла ове године ПУ Бањалука је реализовала четири оперативне акције с циљем сузбијања неовлаштене производње и промета дрогом. Задокументовано је 26 кривичних дјела, а заплијењено је укупно 4,5 килограма марихуане, око 1,5 кокаина, одређена количина амфетамина и екстазија”, рекао је Ђурица.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)