Кријумчарење људи

Акција ”Барон”: СИПА хапсила у Бањалуци и Новом Граду

Полицијски службеници СИПА у акцији ”Барон” ухапсили су двије особе из Бањалуке и Новог Града због сумње да су кријумчарили мигранте у Хрватску.

Како је саопштила СИПА током истрага документована су четири случаја кријумчарења миграната из БиХ у Хрватску.

”У тим случајевим прокријумчарено је око 100 особа кинеског, пакистанског, турског, сиријског и камерунског поријекла”, наводе у СИПА.

Појашњавају да се ухапшенима на терет ставља да су починили кривична дјела организовани криминал у вези организовањем групе или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната и кријумчарење људи.

"Након криминалистичке обраде осумњичени ће, у законском року, бити предати у даљу надлежност Тужилаштву БиХ”, наводе у СИПА.

Додају да су извршени претреси стамбених и помоћних објеката и покретних ствари на четири локације, којом приликом су откривени и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Акција ”Барон” реализована је по налогу Суда БиХ у сарадњи са ЕВРОПОЛ-ом, ОТФ ЗЕБРА и полицијским службеницима МУП-а Републике Српске.


Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Црна Гуја (Р) (12+)

    Серија: Црна Гуја (Р) (12+)

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица