Krijumčarenje ljudi

Akcija ”Baron”: SIPA hapsila u Banjaluci i Novom Gradu

Policijski službenici SIPA u akciji ”Baron” uhapsili su dvije osobe iz Banjaluke i Novog Grada zbog sumnje da su krijumčarili migrante u Hrvatsku.

Kako je saopštila SIPA tokom istraga dokumentovana su četiri slučaja krijumčarenja migranata iz BiH u Hrvatsku.

”U tim slučajevim prokrijumčareno je oko 100 osoba kineskog, pakistanskog, turskog, sirijskog i kamerunskog porijekla”, navode u SIPA.

Pojašnjavaju da se uhapšenima na teret stavlja da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi organizovanjem grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata i krijumčarenje ljudi.

"Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će, u zakonskom roku, biti predati u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH”, navode u SIPA.

Dodaju da su izvršeni pretresi stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na četiri lokacije, kojom prilikom su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Akcija ”Baron” realizovana je po nalogu Suda BiH u saradnji sa ЕVROPOL-om, OTF ZЕBRA i policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske.


Pratite nas i putem Vibera

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Serija: Crna Guja (R) (12+)

    Serija: Crna Guja (R) (12+)

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica