Потврдио Карадаревић

Адвокати браће Хофман улажу жалбу на рјешење о притвору

  • Извор: АТВ
  • 13.11.2023. 19:14

Браниоци Љубана и Миљана Видовића, познатијих као браћа Хофман, уложиће жалбу на рјешење о притвору.

То је за АТВ потврдио њихов адвокат, Горан Карадаревић, који је, како каже, доживио непријатну ситуацију јер се затекао у ресторану са Видовићима баш у вријеме хапшења па је грешком и он одведен.

"Суштина је да се ради о неким старим догађајима и по мишљењу одбране није било основа за одређивање притвора ни због утицаја на свједоке ни због опасности од понављања кривичног дјела. Судија је оваквог мишљења, мислим да је и јавност допринијела мало свему овоме, али видјећемо шта ће Вијеће да каже“, рекао је адвокат браће Видовић Горан Карадаревић.

Браћа Хофман су ухапшена по налогу Вишег јавног тужилаштва у пуном тржном центру у Београду, а у акцији су учествовали и припадници Службе за борбу против оганизованог криминала. Све то само неколико дана пошто су Видовићи дошли у жижу јавности у региону због снимака који су преплавили друштвене мреже на којима се види малтретирање људи. Управо то је и био повод за хапшење, објаснили су у Вишем јавном тужилаштву.

“Ова лица се доводе у везу са објављивањем више снимака узнемирујуће садржине, у којима се види насиље, пријетње, а, поред осталог, се на њима чују и тврдње да та лица 'рекетирају пола Београда'“, навели су из Тужилаштва.

Ирон Пуки тврди да је претучен у згради општине

Ирон Пуки тврди да је претучен у згради општине

А на неколико видео-снимака, браћа Видовић наводно пријете и малтретирају конобаре у Србији и Републици Српској. Након што је пуштен један од снимака, на коме се види да Љубан Видовић заједно са групом младића упада у кафић у Модричи и тражу особу коју назива “црвом”, на друштвеним мрежама се огласио човјек који тврди да је власник тог угоститељског објеката. Рекао да је све заправо била шала у којој је и сам учествовао.

Некадшњим кик-боксерима са блиставим каријерама, полиција и суд нису страни. Љубан Видовић био је оптужен да је, заједно са братом Миљаном, због дуга од двије хиљаде евра отео Ненада Јаковљевића из Бијељине. За њим је била расписана и потјерница, а полицији се предао у септембру прошле године. Пошто је са Републичким јавним тужилаштвом у Бањалуци закључио споразум о признању кривице, добио је затворску казну од годину дана, коју је замијенио новчаном од 18.000 марака. Како су пренијели медији из Србије, Миљан се прије неколико мјесеци појавио на снимку са батинашима у Панчеву, уочи протеста пољопривредника.

Крали шуму, стабло пало на далековод и уништило га

Крали шуму, стабло пало на далековод и уништило га

Браћа Хофман тренутно су у притворској јединици Окружног затвора. Поступак је сада на Тужилаштву које ће наредних дана испитивати оштећене и свједоке и прикупљати доказе, а послије тога донијети коначну одлуку.


Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм