Potvrdio Karadarević

Advokati braće Hofman ulažu žalbu na rješenje o pritvoru

  • Izvor: ATV
  • 13.11.2023. 19:14

Branioci Ljubana i Miljana Vidovića, poznatijih kao braća Hofman, uložiće žalbu na rješenje o pritvoru.

To je za ATV potvrdio njihov advokat, Goran Karadarević, koji je, kako kaže, doživio neprijatnu situaciju jer se zatekao u restoranu sa Vidovićima baš u vrijeme hapšenja pa je greškom i on odveden.

"Suština je da se radi o nekim starim događajima i po mišljenju odbrane nije bilo osnova za određivanje pritvora ni zbog uticaja na svjedoke ni zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Sudija je ovakvog mišljenja, mislim da je i javnost doprinijela malo svemu ovome, ali vidjećemo šta će Vijeće da kaže“, rekao je advokat braće Vidović Goran Karadarević.

Braća Hofman su uhapšena po nalogu Višeg javnog tužilaštva u punom tržnom centru u Beogradu, a u akciji su učestvovali i pripadnici Službe za borbu protiv oganizovanog kriminala. Sve to samo nekoliko dana pošto su Vidovići došli u žižu javnosti u regionu zbog snimaka koji su preplavili društvene mreže na kojima se vidi maltretiranje ljudi. Upravo to je i bio povod za hapšenje, objasnili su u Višem javnom tužilaštvu.

“Ova lica se dovode u vezu sa objavljivanjem više snimaka uznemirujuće sadržine, u kojima se vidi nasilje, prijetnje, a, pored ostalog, se na njima čuju i tvrdnje da ta lica 'reketiraju pola Beograda'“, naveli su iz Tužilaštva.

Iron Puki tvrdi da je pretučen u zgradi opštine

Iron Puki tvrdi da je pretučen u zgradi opštine

A na nekoliko video-snimaka, braća Vidović navodno prijete i maltretiraju konobare u Srbiji i Republici Srpskoj. Nakon što je pušten jedan od snimaka, na kome se vidi da Ljuban Vidović zajedno sa grupom mladića upada u kafić u Modriči i tražu osobu koju naziva “crvom”, na društvenim mrežama se oglasio čovjek koji tvrdi da je vlasnik tog ugostiteljskog objekata. Rekao da je sve zapravo bila šala u kojoj je i sam učestvovao.

Nekadšnjim kik-bokserima sa blistavim karijerama, policija i sud nisu strani. Ljuban Vidović bio je optužen da je, zajedno sa bratom Miljanom, zbog duga od dvije hiljade evra oteo Nenada Jakovljevića iz Bijeljine. Za njim je bila raspisana i potjernica, a policiji se predao u septembru prošle godine. Pošto je sa Republičkim javnim tužilaštvom u Banjaluci zaključio sporazum o priznanju krivice, dobio je zatvorsku kaznu od godinu dana, koju je zamijenio novčanom od 18.000 maraka. Kako su prenijeli mediji iz Srbije, Miljan se prije nekoliko mjeseci pojavio na snimku sa batinašima u Pančevu, uoči protesta poljoprivrednika.

Krali šumu, stablo palo na dalekovod i uništilo ga

Krali šumu, stablo palo na dalekovod i uništilo ga

Braća Hofman trenutno su u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora. Postupak je sada na Tužilaštvu koje će narednih dana ispitivati oštećene i svjedoke i prikupljati dokaze, a poslije toga donijeti konačnu odluku.


Pratite nas i putem Vibera