ИДДЕЕА

Зворничани више не морају да ваде увјерење о мјесту пребивалишта

  • Извор: СРНА
  • 01.08.2024. 10:01

Агенција за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ (ИДДЕЕА) и град Зворник потписали су Споразум о сталном приступу подацима који омогућава градској управи приступ подацима из евиденција о пребивалишту и боравишту које води ова агенција.

Из ИДДЕЕА је саопштено да ће Зворник сада директно приступати овим евиденцијама и да грађани више неће морати прикупљати и достављати различите документе попут потврда о пребивалишту и боравишту, што убрзава процес обављања административних послова.

"Споразум о сталном приступу подацима пријемног органа путем веб-сервиса омогућава лакши и бржи приступ подацима за ефикасније управљање административним процесима. Ово је још један корак ка модернизацији и побољшању услуга за грађане града Зворника које Агенција у потпуности подржава", наводи се у саопштењу.

Обливена крвљу трачала по спрату, вриштала и тражила помоћ: Стравичан детаљ крвопролића

Обливена крвљу трачала по спрату, вриштала и тражила помоћ: Стравичан детаљ крвопролића

Из ИДДЕЕА додају да на овај начин Агенција пружа подршку у сигурној размјени информација између различитих нивоа власти, што доприноси испуњењу једног од 14 приоритета ЕУ, постављених пред БиХ, у погледу унапређења институционалног оквира и дигиталне инфраструктуре.

Ове активности, поручују иѕ ИДДЕЕА, доприносе испуњењу неколико одрживих развојних циљева УН које се односе на побољшање пословног окружења кроз ефикасније административне процедуре, напредак приступа јавним услугама и јачање институција. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: