IDDЕЕA

Zvorničani više ne moraju da vade uvjerenje o mjestu prebivališta

  • Izvor: SRNA
  • 01.08.2024. 10:01

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDЕЕA) i grad Zvornik potpisali su Sporazum o stalnom pristupu podacima koji omogućava gradskoj upravi pristup podacima iz evidencija o prebivalištu i boravištu koje vodi ova agencija.

Iz IDDЕЕA je saopšteno da će Zvornik sada direktno pristupati ovim evidencijama i da građani više neće morati prikupljati i dostavljati različite dokumente poput potvrda o prebivalištu i boravištu, što ubrzava proces obavljanja administrativnih poslova.

"Sporazum o stalnom pristupu podacima prijemnog organa putem veb-servisa omogućava lakši i brži pristup podacima za efikasnije upravljanje administrativnim procesima. Ovo je još jedan korak ka modernizaciji i poboljšanju usluga za građane grada Zvornika koje Agencija u potpunosti podržava", navodi se u saopštenju.

Oblivena krvlju tračala po spratu, vrištala i tražila pomoć: Stravičan detalj krvoprolića

Oblivena krvlju tračala po spratu, vrištala i tražila pomoć: Stravičan detalj krvoprolića

Iz IDDЕЕA dodaju da na ovaj način Agencija pruža podršku u sigurnoj razmjeni informacija između različitih nivoa vlasti, što doprinosi ispunjenju jednog od 14 prioriteta ЕU, postavljenih pred BiH, u pogledu unapređenja institucionalnog okvira i digitalne infrastrukture.

Ove aktivnosti, poručuju iѕ IDDЕЕA, doprinose ispunjenju nekoliko održivih razvojnih ciljeva UN koje se odnose na poboljšanje poslovnog okruženja kroz efikasnije administrativne procedure, napredak pristupa javnim uslugama i jačanje institucija. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: