"Чика Јова Змај"

Због небриге градоначелника бијељински вртићи у проблемима

  • Извор: АТВ
  • 11.09.2024. 19:30

На адресу бијељинског вртића „Чика Јова Змај“ стижу бројне тужбе и опомене пред тужбу. И то од добављача а могле би и од радника. И то јер добављачима нису плаћени трошкови а радницима топли оброк и регрес, па би малишани могли остати и без хране и тета, и то јер је дуговања према њима нагомилао градоначелник Бијељине Љубиша Петровић

„Синдикат ове установе се обратио мени, али и оснивачу, а то је Градска управа са опоменом пред тужбу, да у што краћем времену у складу са Законом исплате накнаде које су радници зарадили. Чак неки добављачи прекидају испоруку намирница које се користе у исхрани дјеце због тога што нису исплаћени трошкови према њима“, изјавио је Славиша Вујановић, директор ЈУ Дјечји вртић "Чика Јова Змај".

Све установе које су на локалном нивоу су у великим проблемима. Дуговања су огромна, Љубиша Петровић каже узрок је слабије пуњење буџета, иако је истина да новац лично он усмјерава тамо гдје му падне на памет, кажу у Скупштини града.

„Постоје те незаконите релокације, исплате средстава мимо оквира предвиђеним буџетом и оно што је извјештај Главне службе за ревизију потврдио да је скоро 11 милиона исплаћено преко буџетског оквира или тамо гдје није ни постојао буџетски оквир да се неке исплате изврше“, навео је Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина.

ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ има 130 запослених, у осам објеката борави преко 850 дјеце. Због њихове добробити потребно је што хитније да се нађе рјешење и позивају градоначелника на разговор, кажу у овој установи. На наше упите када ће регулисати обавезе према овој установи, Петровић се није јавио.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)