"Čika Jova Zmaj"

Zbog nebrige gradonačelnika bijeljinski vrtići u problemima

  • Izvor: ATV
  • 11.09.2024. 19:30

Na adresu bijeljinskog vrtića „Čika Jova Zmaj“ stižu brojne tužbe i opomene pred tužbu. I to od dobavljača a mogle bi i od radnika. I to jer dobavljačima nisu plaćeni troškovi a radnicima topli obrok i regres, pa bi mališani mogli ostati i bez hrane i teta, i to jer je dugovanja prema njima nagomilao gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović

„Sindikat ove ustanove se obratio meni, ali i osnivaču, a to je Gradska uprava sa opomenom pred tužbu, da u što kraćem vremenu u skladu sa Zakonom isplate naknade koje su radnici zaradili. Čak neki dobavljači prekidaju isporuku namirnica koje se koriste u ishrani djece zbog toga što nisu isplaćeni troškovi prema njima“, izjavio je Slaviša Vujanović, direktor JU Dječji vrtić "Čika Jova Zmaj".

Sve ustanove koje su na lokalnom nivou su u velikim problemima. Dugovanja su ogromna, Ljubiša Petrović kaže uzrok je slabije punjenje budžeta, iako je istina da novac lično on usmjerava tamo gdje mu padne na pamet, kažu u Skupštini grada.

„Postoje te nezakonite relokacije, isplate sredstava mimo okvira predviđenim budžetom i ono što je izvještaj Glavne službe za reviziju potvrdio da je skoro 11 miliona isplaćeno preko budžetskog okvira ili tamo gdje nije ni postojao budžetski okvir da se neke isplate izvrše“, naveo je Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina.

JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ ima 130 zaposlenih, u osam objekata boravi preko 850 djece. Zbog njihove dobrobiti potrebno je što hitnije da se nađe rješenje i pozivaju gradonačelnika na razgovor, kažu u ovoj ustanovi. Na naše upite kada će regulisati obaveze prema ovoj ustanovi, Petrović se nije javio.

Pratite nas i putem Vibera