"Воде Српске"

За заштиту од поплава у Лакташима уложено 4,9 милиона КМ

  • Извор: АТВ
  • 26.12.2023. 09:42

На подручју општине Лакташи од великих поплава у мају 2014. године до данас инвестирано је укупно 4.935.579,76 конвертибилних марака са ПДВ-ом за мјере заштите од поплава, наведено је у билтену "Вода Српске“.

Најзначајније реализоване мјере у протеклом периоду су заштита лијеве обале ријеке Врбас - јужни меандер, затим изградња обалоутврде на ријеци Врбас и санација дијела ријеке Турјанице у сврху заштите од поплава насеља и пољопривредног земљишта, стоји у билтену.

Како су додали из "Вода Српске“ финансијска средства за ове мјере обезбиједила је Влада Републике Српске из Фонда солидарности Српске и путем кредита Европске инвестиционе банке за пројекат "Хитна помоћ и заштита од поплава у Републици Српској“.

Из Фонда солидарности Српксе за изградњу обалотврде на ријеци Врбас издвојено је 323.431 КМ.

Такође, средствима из Фонда солидарности урађена је и санација корита Маховљанске ријеке, интервенција на уским грлима, вриједности 49.932 КМ, санација дијела ријеке Турјанице у сврху заштите од поплава на подручју Клашница, вриједности 248.194 КМ и санација ушћа ријеке Турјанице у ријеку Врбас, вриједности 13.373 КМ.

Из кредита Европске инвестиционе банке кроз пројекат "Хитна помоћ и заштита од поплава у Републици Српској" финансирана је заштита лијеве обале ријеке Врбас - јужни меандер, вриједности 4.288.647 КМ.

Из средстава "Вода Српске" је на подручју Лакташа финансирана мјере изградње горњег стабилизационог слоја на постојећој обалоутврди ријеке Врбас у мјесној заједници Трн, вриједности 12.000 КМ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)