Тјентиште

Вукови бјеже од пожара, па нападају овце

  • Извор: СРНА
  • 16.08.2024. 15:40

На пољопривредном газдинству Младена Ђајића у селу Пријеђел у близини Тјентишта у општини Фоча ових дана учестали су напади вукова, и то усред дана.

Власник прича да звијери бјеже испред пожара у Националном парку "Сутјеска" право преко његовог имања, које се од превоја Пријеђел простире до ушћа Сутјеске у Дрину.

"И раније су се дешавали спорадични напади медвједа и вукова на овце и јагњад, међутим у посљедњих четири-пет дана, како се појавило пожариште на Зеленгори, кренула је дивљач у нашем правцу. Како иде дим низ Сутјеску, према ушћу и низ Дрину, тако испред себе тјера звијери", рекао је Ђајић.

АТВ са пилотима Хеликоптерског сервиса Српске, погледајте како изгледа гашење пожара у Билећи

АТВ са пилотима Хеликоптерског сервиса Српске, погледајте како изгледа гашење пожара у Билећи

Он заједно са сестром Радом Ђајић држи 150 оваца. У четири напада успјели су да их одбране, али звјери, истакао је Ђајић, не посустају, па су им страдала три грла.

"Док у општини данас пријављујем штету од претходног дана и документујем је сликама, зову ме са села - ево их, напали поново, усред бијела дана, око 12 часова, између куће и штале, шаљу ми снимке, имам нову штету", навео је Ђајић.

Пожар на Зеленгори све мањи по површини и интензитету

Пожар на Зеленгори све мањи по површини и интензитету

Овај пољопривредник, који је након радног вијека у војсци одлучио да се на дједовини озбиљније бави овчарством, рекао је да му годишње у просјеку страда десетак грла, али да напади никад нису били овако учестали.

"Немам никакву примједбу на општинску службу која се бави утврђивањем штете, не сумњам ни у ловачко друштво, ни у министарство. Биће то одрађено. Не дамо очевину и дједовину, боримо се, трудићемо се и даље да то одржимо", истакао је Ђајић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:55 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:25 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)