Tjentište

Vukovi bježe od požara, pa napadaju ovce

  • Izvor: SRNA
  • 16.08.2024. 15:40

Na poljoprivrednom gazdinstvu Mladena Đajića u selu Prijeđel u blizini Tjentišta u opštini Foča ovih dana učestali su napadi vukova, i to usred dana.

Vlasnik priča da zvijeri bježe ispred požara u Nacionalnom parku "Sutjeska" pravo preko njegovog imanja, koje se od prevoja Prijeđel prostire do ušća Sutjeske u Drinu.

"I ranije su se dešavali sporadični napadi medvjeda i vukova na ovce i jagnjad, međutim u posljednjih četiri-pet dana, kako se pojavilo požarište na Zelengori, krenula je divljač u našem pravcu. Kako ide dim niz Sutjesku, prema ušću i niz Drinu, tako ispred sebe tjera zvijeri", rekao je Đajić.

ATV sa pilotima Helikopterskog servisa Srpske, pogledajte kako izgleda gašenje požara u Bileći

ATV sa pilotima Helikopterskog servisa Srpske, pogledajte kako izgleda gašenje požara u Bileći

On zajedno sa sestrom Radom Đajić drži 150 ovaca. U četiri napada uspjeli su da ih odbrane, ali zvjeri, istakao je Đajić, ne posustaju, pa su im stradala tri grla.

"Dok u opštini danas prijavljujem štetu od prethodnog dana i dokumentujem je slikama, zovu me sa sela - evo ih, napali ponovo, usred bijela dana, oko 12 časova, između kuće i štale, šalju mi snimke, imam novu štetu", naveo je Đajić.

Požar na Zelengori sve manji po površini i intenzitetu

Požar na Zelengori sve manji po površini i intenzitetu

Ovaj poljoprivrednik, koji je nakon radnog vijeka u vojsci odlučio da se na djedovini ozbiljnije bavi ovčarstvom, rekao je da mu godišnje u prosjeku strada desetak grla, ali da napadi nikad nisu bili ovako učestali.

"Nemam nikakvu primjedbu na opštinsku službu koja se bavi utvrđivanjem štete, ne sumnjam ni u lovačko društvo, ni u ministarstvo. Biće to odrađeno. Ne damo očevinu i djedovinu, borimo se, trudićemo se i dalje da to održimo", istakao je Đajić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    ''Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:55 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:25 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)