Правник и власник хостела Сребреница

Вућић: Сребреница има тешку историју, али пред нама је будућност

  • Извор: АТВ
  • 12.09.2024. 21:37

Правник и власник хостела Сребреница Милош Вучић говорио је у емисији ''Тет-а-теТ'' о својим животним искуствима, пријатељима и непријатељима, политици, успонима и падовима.

Дошао је у Сребреницу 2003. године и одлучио се да остане ту.

"То је мало мјесто са дивним људима, прелијепом природом, чистим ваздухом, сада имамо мало проблема са водом, али исправљаћемо то у наредном периоду. Једном када проведете неко вријеме у Сребреници научите да заволите све њене специфичности", каже Вучић.

Истиче да постоје предрасуде према Сребреничанима. Када негдје кажу одакле су, људи као да остану у шоку, али се зато Сребреничани држе ближе него неке друге општине, поручује Вучић.

Он такође истиче да осјећа да носи стигму.

"Сребреница има своју историју која је тешка. Дио је наше свакодневнице, осјећамо њену тежину. Научили деценијама послије ратних дешавања да живимо заједно. Навикли смо да теме око којих не можемо да се усагласимо вјешто заобилазимо. Не представљају нам проблем у свакодневници. Ја сам те генерације, имао сам четири године када је почео рат. Нисам био учесник, не знам много о томе. Нисам био ни у ком обиму укључен, па не могу да коментаришем. Сазријева и моја генерација, боримо се за будућност не гледамо у прошлост. Наравно, прошлост има своју тежину, не треба је занемарити, треба је уважити. Али, будућност је пред нама", каже Вучић и додаје:

"Сребреница може много да понуди, само да се ми мало организујемо и удружимо. Мислим да је најпотребније да се зауставе неки негативни процеси, да људи осјећају да се Сребреница поправља. Често чујем негативне коментаре у Сребреници", каже Вучић и поручује да људи лако заборављају ствари који су већ поправљене".

Пратите нас и путем Вибера