Електро Бијељина

Високе температуре довеле до проблема на трансформаторима

  • Извор: АТВ
  • 17.07.2024. 19:29

Високе температуре довеле су и до проблема на трансформаторима. Око 5.000 корисника у Бијељини јуче је  остало без електричне енергије.

Брзом реакцијом запослених у сарадњи са територијалном ватрогасном јединицом, све је враћено у систем за мање од два сата, а стање нормализовано, кажу у "Електро Бијељини“.

"Дошло је до прегријавања енергетског трансформатора у 35 киловолтној станици Бијељина 4 у Пучилама и сам тај трансформатор је своју заштиту активирао, имали смо застој у испоруци електричне енергије без већих оштећења, онда смо заједно са ватрогасном јединицом из Бијељине, овом приликом им се захваљујем, успјели да обезбиједимо услове, те ту трафостаница поново вратимо у систем", рекао је Слободан Ђаламић, портпарол Електро Бијељине.

Незапамћено високе температуре показале су се кобне и за електро енергетски систем и у региону. Одразило се то и на повећање потрошње електричне енергије.

"Потрошња је нешто већа, за 4,86% у јуну ове године, а када дођу подаци за јул очекујем да ће значајно бити повећана потрошња електричне енергије у овом периоду. Апелујем на све, без обзира што су наша постројења спремна, али да не би дошло до оваквих ситуација, да се што рационалније троши електрична енергија и као код осталих дјелатности сличних, да се избјегне јер само паљење ниског растиња може да угрози објекте", додао је Ђамалић.

Од 26 ремонта урађено 16, преостали ће се радити у току августа и  септембра,а очекују се и ремонти на подручју Зворника и Сребренице. Све ово осигураће стабилност система и редовно напајање електричном енергијом , кажу у Електро Бијељини.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''''Серија: 1993 (16+)