Еlektro Bijeljina

Visoke temperature dovele do problema na transformatorima

  • Izvor: ATV
  • 17.07.2024. 19:29

Visoke temperature dovele su i do problema na transformatorima. Oko 5.000 korisnika u Bijeljini juče je  ostalo bez električne energije.

Brzom reakcijom zaposlenih u saradnji sa teritorijalnom vatrogasnom jedinicom, sve je vraćeno u sistem za manje od dva sata, a stanje normalizovano, kažu u "Еlektro Bijeljini“.

"Došlo je do pregrijavanja energetskog transformatora u 35 kilovoltnoj stanici Bijeljina 4 u Pučilama i sam taj transformator je svoju zaštitu aktivirao, imali smo zastoj u isporuci električne energije bez većih oštećenja, onda smo zajedno sa vatrogasnom jedinicom iz Bijeljine, ovom prilikom im se zahvaljujem, uspjeli da obezbijedimo uslove, te tu trafostanica ponovo vratimo u sistem", rekao je Slobodan Đalamić, portparol Еlektro Bijeljine.

Nezapamćeno visoke temperature pokazale su se kobne i za elektro energetski sistem i u regionu. Odrazilo se to i na povećanje potrošnje električne energije.

"Potrošnja je nešto veća, za 4,86% u junu ove godine, a kada dođu podaci za jul očekujem da će značajno biti povećana potrošnja električne energije u ovom periodu. Apelujem na sve, bez obzira što su naša postrojenja spremna, ali da ne bi došlo do ovakvih situacija, da se što racionalnije troši električna energija i kao kod ostalih djelatnosti sličnih, da se izbjegne jer samo paljenje niskog rastinja može da ugrozi objekte", dodao je Đamalić.

Od 26 remonta urađeno 16, preostali će se raditi u toku avgusta i  septembra,a očekuju se i remonti na području Zvornika i Srebrenice. Sve ovo osiguraće stabilnost sistema i redovno napajanje električnom energijom , kažu u Еlektro Bijeljini.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1993 (16+)

    ''''Serija: 1993 (16+)