Предсједник Владе

Вишковић: Пелагићево има пројекте какве немају ни градови у Републици Српској

  • Извор: СРНА
  • 12.09.2024. 17:02

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић похвалио је данас у Пелагићеву планове начелника ове локалне заједнице Славка Тешића за развој, нагласивши да ова општина има пројекте какве немају ни градови у Републици Српској.

"Велика захвалност начелнику и његовим људима јер имају такве визије за своје становнике. Једини су, бар колико знам у Републици Српској, да свим својим пољопривредним произвођачима линеарно дају по 500 КМ, а имају више од 100 таквих произвођача, да сви средњошколци имају бесплатна превоз, пошто Пелагићево нема свој средњошколски центар, па неки иду у Шамац, а неки у Брчко", рекао је Вишковић новинарима.

Он је истакао да је у посјети овој локалној заједници у жељи да буде настављен континуитет власти из Пелагићева са републичком влашћу.

"Начелник је на најбољи начин одговорио да једна мала локална заједница у суштини наставила оно што је радила Влада, да дјеца до петог разреда имају бесплатне уџбенике. Они су овдје то урадили за сву дјецу у основном образовању да имају бесплатне уџбенике", рекао је Вишковић.

Цвијановићевој уручена повеља за допринос развоју општине Пелагићево

Цвијановићевој уручена повеља за допринос развоју општине Пелагићево

Он истиче да онда онима који су на челу институција Републике Српске, не преостаје ништа друго него да подрже људе попут Тешића и овакав домаћински однос.

"Један млади човјек са тридесетак година да размишља на такав начин о својој локалној заједници, мислим да је заслужио и подршку грађана да у наредном мандату у наредне четири године заједно са институцијама Републике Српске још доста тога донесе за ову локалну заједницу", рекао је Вишковић.

Он је рекао да је су за вртић одобрена средства, да изабрани извођач није у задатом року завршио, па је уговор је раскинут, а у току је окончање неких тужбених спорова.

"Биће и то врло брзо завршено и ићи ћемо на избор новог извођача. Надам се да ће ускоро Пелагићево добити пријеко потребан вртић за најмлађе становнике овог мјеста, рекао је Вишковић.

''Пројекат изградње аеродрома у Требињу није блокиран, политичко Сарајево жели спријечити све пројекте''

''Пројекат изградње аеродрома у Требињу није блокиран, политичко Сарајево жели спријечити све пројекте''

Он је истакао да се гради путна инфраструктура, да се гради, а чак са Србијом се разговара да се овде сагради или обнови кућа Васе Пелагића.

"Ово је заиста једна мала, али уређена локална заједница захваљујући домаћинском односу досадашњег руководства", рекао је Вишковић.

Садашња општина Пелагићево основана је 30. јануара 1993. године, а име је добила по српском просвјетитељу Васи Пелагићу који је рођен на овом подручју давне 1833. године.

Општина Пелагићево, ранији Горњи Жабар, кратко вријеме била је општина у Краљевини Југославији, као и током социјалистичке Југославије.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.