Источно Ново Сарајево

Видовдански хуманитарни базар за помоћ породици на Косову и Метохији

  • Извор: СРНА
  • 25.06.2024. 19:56

Хуманитарна организација "Срби за Србе" у сарадњи са "Малим истраживачима" из Источног Новог Сарајева организовала је вечерас у Источном Новом Сарајеву видовдански хуманитарни базар из блока за помоћ Србима на Косову и Метохији.

Координатор "Тројке из блока" у Републици Српској Марко Маунага истакао је да су, осим што су грађани Источног Сарајева угостили дјецу са Косова и Метохије, вечерас организовали и овај хуманитарни базар из блока, гдје је постављено десетак столова на којима су изложени производи више донатора који се не продају, већ грађани дају добровољни прилог.

"На базару ће грађани имати прилику да добровољним прилозима купе неки од изложених производа и тако помогну још једну породицу са Косова и Метохије у оквиру видовданске акције хуманитарне организације `Срби за Србе`", рекао је Маунага.

Он је нагласио да су дјеца из Источног Сарајева и њихови вршњаци из мјеста Ново Брдо са Косова и Метохије домаћини "Базара из блока", који је отворен од 18.00 до 21.00 час, након чега ће сви заједно гледати фудбалску утакмицу Србија-Данска и навијати за Србију.

"На базару ће сви присутни моћи лично да осјете љубав и благодат коју дјеца са Косова и Метохије носе у себи", истакао је Маунага.

Предсједник Удружења "Мали истраживачи" Бојана Крстић рекла је да се они баве повратком дјеце природи, традицији, селу и обичајима.

Крстићева је навела да Удружење има свој простор на Тврдимићима у оквиру амфитеатра "Бели вук" гдје одржавају различите радионице за дјецу - кувају, беру шумске плодове, истражују природу.

Она је рекла да су дјеца узраста од пет до 12 година, а удружење има више од 100 родитеља који су учлањени у вибер заједницу гдје их обавјештавају о терминима и темама радионица.

Крстићева је додала да данас на базару нуде своје производе.

Члан "Малих истраживача" Мила Крстић рекла је да на данашњем базару продају своје производе - сапуне, наруквице, чајеве и да ће сва прикупљена средства дати у хуманитарне сврхе.

Волонтер хуманитарне организације "Срби за Србе" Стефан Којић рекао је да ће у петак, 28. јуна, од 19.30 часова у ресторану "Џаст паб" у Источном Новом Сарајеву одржати седми квиз из блока, а учесници ће добровољним прилозима помоћи дјецу са Косова и Метохије.

Он је истакао да ће то бити видовдански квиз из блока, јер су већ одржане квалификације у Вишеграду, Рудом и на Сокоцу.

Којић је додао да већ имају пријављених седам екипа из ова три мјеста и осам екипа које долазе на квиз и позвао грађане да се пријаве.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.