Забрињава број погинулих

Велики број саобраћајки у Херцеговини

  • Извор: АТВ
  • 14.09.2024. 18:59

Нажалост, повећава се број саобраћајки на херцеговачким друмовима. За седам мјесеци 13 више него лани. Укупна бројка је 213 саобраћајних незгода, за АТВ кажу из ПУ Требиње. Забрињава број погинулих.

- Пет саобраћајних незгода са смртно страдалим лицима, 23 саобраћајне несреће у којима су лица задобила тешке тјелесне повреде, 40 саобраћајних несрећа са лакшим тјелесним повредама и 145 саобраћајки са материјалном штетом - каже Јована Цвијетић, портпарол ПУ Требиње.

Љето и велике гужве, неприлагођена брзина, непажња на и онако лошим путевима кроз крш за многе су били кобни.  Неки су знали с моста завршити у ријеци. Пут Требиње Ластва један је од лошијих, баш ту су се у кратком периоду десиле двије саобраћајке.

- Усљед неприлагођене брзине и недржања уз десну ивицу коловоза дошло је до слијетања испод нивоа коловоза односно пробијена је заштитна ограда на мосту али на срећу није било погинулих лица - истиче Милош Милидраг, замјеник командира ПС за безбједност саобраћаја у Требињу.

Брзина неприлагођена условима пута, прелазак на супротну страну најчешћи су узроци. Неки су знали заспати за воланом а неки су били максимално неодговорни.

- Веома чест узрок СН у којима су настрадала лица јесте и вожња под утицајем алкохола - додаје Милидраг.

Због свега овога и не чуди што су на путевима Херцеговине све чешће саобраћајне патроле, радари и пресретачи. Честе си и кампање а још чешћи апели како би се код појединаца коначно пробудила свијест и разум да алкохол и волан никако не иду заједно.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 22:05 Филм: Трка за благом (16+)

    Филм: Трка за благом (16+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм