Zabrinjava broj poginulih

Veliki broj saobraćajki u Hercegovini

  • Izvor: ATV
  • 14.09.2024. 18:59

Nažalost, povećava se broj saobraćajki na hercegovačkim drumovima. Za sedam mjeseci 13 više nego lani. Ukupna brojka je 213 saobraćajnih nezgoda, za ATV kažu iz PU Trebinje. Zabrinjava broj poginulih.

- Pet saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima, 23 saobraćajne nesreće u kojima su lica zadobila teške tjelesne povrede, 40 saobraćajnih nesreća sa lakšim tjelesnim povredama i 145 saobraćajki sa materijalnom štetom - kaže Jovana Cvijetić, portparol PU Trebinje.

Ljeto i velike gužve, neprilagođena brzina, nepažnja na i onako lošim putevima kroz krš za mnoge su bili kobni.  Neki su znali s mosta završiti u rijeci. Put Trebinje Lastva jedan je od lošijih, baš tu su se u kratkom periodu desile dvije saobraćajke.

- Usljed neprilagođene brzine i nedržanja uz desnu ivicu kolovoza došlo je do slijetanja ispod nivoa kolovoza odnosno probijena je zaštitna ograda na mostu ali na sreću nije bilo poginulih lica - ističe Miloš Milidrag, zamjenik komandira PS za bezbjednost saobraćaja u Trebinju.

Brzina neprilagođena uslovima puta, prelazak na suprotnu stranu najčešći su uzroci. Neki su znali zaspati za volanom a neki su bili maksimalno neodgovorni.

- Veoma čest uzrok SN u kojima su nastradala lica jeste i vožnja pod uticajem alkohola - dodaje Milidrag.

Zbog svega ovoga i ne čudi što su na putevima Hercegovine sve češće saobraćajne patrole, radari i presretači. Česte si i kampanje a još češći apeli kako bi se kod pojedinaca konačno probudila svijest i razum da alkohol i volan nikako ne idu zajedno.

Pratite nas i putem Vibera