Немају противкандидате

Већ познати побједници избора за начелнике четири општине у Херцеговини

  • Извор: Агенције
  • 06.08.2024. 17:46

Кандидати за начелникe и градоначелнике у БиХ већ су познати, а занимљива ситуација је у Херцеговини гдје се већ за четири општине знају побједници.

Тако је сигурно како ће начелник Неума остати Драган Јурковић (ХДЗ БиХ) који на изборима неће имати противкандидата.

Једнака ситуација је и у Љубушком гдје ће градоначелник остати Ведран Маркотић (ХДЗ БиХ) гдје такође нема заинтересованих за градоначелничку функцију.

Промјена неће бити ни у Посушју гдје ће начелник Анте Бегић (ХДЗ БиХ), као ни у Равном гдје је једини кандидат Андрија Шимуновић (ХДЗ БиХ).

Дјечак из Санског Моста се отровао алкохолом

Дјечак из Санског Моста се отровао алкохолом

Али, зато ће противкандидата у Грудама имати дугогодишњи начелник Љубо Гризељ (ХДЗ БиХ) којем ће на мегдан изаћи Томислав Бандић (ХРС).

У Прозор-Рами ће своју функцију бранити Јозо Иванчевић из новоосноване Рамске народне странке. Његова бивша странка ХДЗ 1990. на изборе излази с Луком Фалетаром, док ће Славко Билић бити кандидат ХДЗ БиХ за начелничку фотељу.

Градоначелник Широког Бријега више неће бити Миро Краљевић будући да је ХДЗ БиХ за кандидата изабрао Иву Павковића, док ће његов противкандидат бити Жарко Ласић (ХДЗ 1990.).

Начелник Читлука Марин Радишић (ХДЗ БиХ) иде по свој трећи мандат. Он ће за противкандидата имати Ивана Одака (ХДЗ 1990.).

Нестао мушкарац из Велике Кладуше - 20 дана ни трага од њега

Нестао мушкарац из Велике Кладуше - 20 дана ни трага од њега

Смиљан Видић више неће бити градоначелник Чапљине, а кандидат ХДЗ БиХ биће Ива Рагуж.

У трку с њом за исту функцију иду Кристијан Фалак (ХДЗ 1990), Перо Превишић (Чапљинска независна листа- Чапљина у срцу), Босиљко Јукић (Покрет Хум), те Ајман Шоше (СДА).

У Стоцу ће најдуговјечнији начелник у Херцеговини, Стјепан Бошковић, који је на тој функцији 20 година, кренути по нови мандат. Њега ће му покушати одузети Зоран Турковић заједнички кандидат СДП-а и СДА.

У Јабланици ће кандидат за начелника бити актуелни начелник Дамир Шабановић (СДП), а противкандидат ће му бити Емир Муратовић (СДА).

У Коњицу ће кандидати за градоначелника бити, актуелни градоначелник Осман Ћатић (СДА), а на мегдан ће му Емир Ђулић (СДП), те као независни кандидат бивши министар финансија Аднан Фалаџић, пише "Херцеговина инфо".

Пешић побјеснио на кошаркаше: Ви га гледате који...

Пешић побјеснио на кошаркаше: Ви га гледате који...


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм