Nemaju protivkandidate

Već poznati pobjednici izbora za načelnike četiri opštine u Hercegovini

  • Izvor: Agencije
  • 06.08.2024. 17:46

Kandidati za načelnike i gradonačelnike u BiH već su poznati, a zanimljiva situacija je u Hercegovini gdje se već za četiri opštine znaju pobjednici.

Tako je sigurno kako će načelnik Neuma ostati Dragan Jurković (HDZ BiH) koji na izborima neće imati protivkandidata.

Jednaka situacija je i u Ljubuškom gdje će gradonačelnik ostati Vedran Markotić (HDZ BiH) gdje takođe nema zainteresovanih za gradonačelničku funkciju.

Promjena neće biti ni u Posušju gdje će načelnik Ante Begić (HDZ BiH), kao ni u Ravnom gdje je jedini kandidat Andrija Šimunović (HDZ BiH).

Dječak iz Sanskog Mosta se otrovao alkoholom

Dječak iz Sanskog Mosta se otrovao alkoholom

Ali, zato će protivkandidata u Grudama imati dugogodišnji načelnik Ljubo Grizelj (HDZ BiH) kojem će na megdan izaći Tomislav Bandić (HRS).

U Prozor-Rami će svoju funkciju braniti Jozo Ivančević iz novoosnovane Ramske narodne stranke. Njegova bivša stranka HDZ 1990. na izbore izlazi s Lukom Faletarom, dok će Slavko Bilić biti kandidat HDZ BiH za načelničku fotelju.

Gradonačelnik Širokog Brijega više neće biti Miro Kraljević budući da je HDZ BiH za kandidata izabrao Ivu Pavkovića, dok će njegov protivkandidat biti Žarko Lasić (HDZ 1990.).

Načelnik Čitluka Marin Radišić (HDZ BiH) ide po svoj treći mandat. On će za protivkandidata imati Ivana Odaka (HDZ 1990.).

Nestao muškarac iz Velike Kladuše - 20 dana ni traga od njega

Nestao muškarac iz Velike Kladuše - 20 dana ni traga od njega

Smiljan Vidić više neće biti gradonačelnik Čapljine, a kandidat HDZ BiH biće Iva Raguž.

U trku s njom za istu funkciju idu Kristijan Falak (HDZ 1990), Pero Previšić (Čapljinska nezavisna lista- Čapljina u srcu), Bosiljko Jukić (Pokret Hum), te Ajman Šoše (SDA).

U Stocu će najdugovječniji načelnik u Hercegovini, Stjepan Bošković, koji je na toj funkciji 20 godina, krenuti po novi mandat. Njega će mu pokušati oduzeti Zoran Turković zajednički kandidat SDP-a i SDA.

U Jablanici će kandidat za načelnika biti aktuelni načelnik Damir Šabanović (SDP), a protivkandidat će mu biti Еmir Muratović (SDA).

U Konjicu će kandidati za gradonačelnika biti, aktuelni gradonačelnik Osman Ćatić (SDA), a na megdan će mu Еmir Đulić (SDP), te kao nezavisni kandidat bivši ministar finansija Adnan Faladžić, piše "Hercegovina info".

Pešić pobjesnio na košarkaše: Vi ga gledate koji...

Pešić pobjesnio na košarkaše: Vi ga gledate koji...


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: