Успјешна операција

Успјешна сарадња требињске болнице и гостујућих љекара

  • Извор: АТВ
  • 30.07.2024. 19:05

Милован из Гацка јуче је имао захтјевну операцију кука, данас је опет стао на своје ноге. На требињској ортопедији га је оперисао требињски стручњак Драган Милошевић заједно са колегом Владаном Новаковићем из Београда. Овај и остали пацијенти задовољни што нису морали ван Херцеговине.

"Имам 49 година, имао сам проблема са куком задње двије године, осјећао сам сам страшне болове, и онда сам дошао овдје код нашег др Драгана Милошевића, одлучили смо се за операцију. Операција је одрађена јуче. Н: Данас како се осјећате? Супер", каже Милован Марковић из Гацка.

Компликоване операције замјена зглобова углавном на куковима и кољенима у требињској Болници се раде једном мјесечно. Доктор Новаковић овдје долази трећу годину, кажу, услови у сали нису неки али су резултати добри.

"Отприлике оперишемо десет пацијената мјесечно значи на годишњем нивоу то укупно буде око 150 пацијената годишње", каже Владан Новаковић, специјалиста ортопедске хирургије из Београда.

Доктор Новаковић није једини који долази са стране да ради у требињској болници, специјалиста из региона има на сваком одјељењу. Тек ће их бити када се крене радити у новом објекту, кажу из менаџмента.

"Планиран је долазак што већег броја љекара и долазак љекара који ће радити баш компликоване оперативне захвате а и дијагностичке и друге процедуре", каже Тања Мрдић, помоћник директора за медицинска питања Опште болнице Требиње.

И гостујући љекари једва чекају да се преселе у нови објекат требињске Болнице који је у поодмаклој фази.

"Ја се јако радујем што је у плану та нова болница и што се гради и што иде добрим темпом и једва чекам да се она отвори јер ће свима нама бити неупоредиво лакше да радимо у њој а и пацијенти ће се боље осјећати", каже Владан Новаковић, специјалиста ортопедске хирургије из Београда.

Пракса доласка спољних сарадника је доста дуга. Све то олакшава пацијентима да не иду у веће медицинске центре региона. Значе и овдашњим докторима када је у питању едукација.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм