Uspješna operacija

Uspješna saradnja trebinjske bolnice i gostujućih ljekara

  • Izvor: ATV
  • 30.07.2024. 19:05

Milovan iz Gacka juče je imao zahtjevnu operaciju kuka, danas je opet stao na svoje noge. Na trebinjskoj ortopediji ga je operisao trebinjski stručnjak Dragan Milošević zajedno sa kolegom Vladanom Novakovićem iz Beograda. Ovaj i ostali pacijenti zadovoljni što nisu morali van Hercegovine.

"Imam 49 godina, imao sam problema sa kukom zadnje dvije godine, osjećao sam sam strašne bolove, i onda sam došao ovdje kod našeg dr Dragana Miloševića, odlučili smo se za operaciju. Operacija je odrađena juče. N: Danas kako se osjećate? Super", kaže Milovan Marković iz Gacka.

Komplikovane operacije zamjena zglobova uglavnom na kukovima i koljenima u trebinjskoj Bolnici se rade jednom mjesečno. Doktor Novaković ovdje dolazi treću godinu, kažu, uslovi u sali nisu neki ali su rezultati dobri.

"Otprilike operišemo deset pacijenata mjesečno znači na godišnjem nivou to ukupno bude oko 150 pacijenata godišnje", kaže Vladan Novaković, specijalista ortopedske hirurgije iz Beograda.

Doktor Novaković nije jedini koji dolazi sa strane da radi u trebinjskoj bolnici, specijalista iz regiona ima na svakom odjeljenju. Tek će ih biti kada se krene raditi u novom objektu, kažu iz menadžmenta.

"Planiran je dolazak što većeg broja ljekara i dolazak ljekara koji će raditi baš komplikovane operativne zahvate a i dijagnostičke i druge procedure", kaže Tanja Mrdić, pomoćnik direktora za medicinska pitanja Opšte bolnice Trebinje.

I gostujući ljekari jedva čekaju da se presele u novi objekat trebinjske Bolnice koji je u poodmakloj fazi.

"Ja se jako radujem što je u planu ta nova bolnica i što se gradi i što ide dobrim tempom i jedva čekam da se ona otvori jer će svima nama biti neuporedivo lakše da radimo u njoj a i pacijenti će se bolje osjećati", kaže Vladan Novaković, specijalista ortopedske hirurgije iz Beograda.

Praksa dolaska spoljnih saradnika je dosta duga. Sve to olakšava pacijentima da ne idu u veće medicinske centre regiona. Znače i ovdašnjim doktorima kada je u pitanju edukacija.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1994 (16+)

    ''Serija: 1994 (16+)

  • 23:50 Noćni program

    Noćni program